13:14 03.11.2020

Fitch присвоїло майбутньому випуску облігацій Києва майже на 1,5 млрд грн рейтинг "B (EXP)"

2 хв читати
Fitch присвоїло майбутньому випуску облігацій Києва майже на 1,5 млрд грн рейтинг "B (EXP)"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло майбутньому випуску внутрішніх облігацій міста Київ очікуваний довгостроковий рейтинг "B (EXP)", повідомляється на сайті агентства.

"Рейтинг випуску облігацій Києва перебуває на одному рівні з довгостроковим рейтингом дефолту емітента (РДЕ) міста, оскільки облігації являтимуть собою пріоритетні, незабезпечені зобов'язання, рівні за черговістю виконання з усіма іншими пріоритетними незабезпеченими зобов'язаннями міста", - зазначило Fitch.

Як повідомлялося, на початку вересня міськрада Києва схвалила випуск облігацій на 1,496 млрд грн, який складатиметься з чотирьох серій: "I" - на 600 млн грн із погашенням до 30 березня 2021 року, "J" - 300 млн грн із погашенням до 30 квітня 2021 року, "K" - 296 млн грн із погашенням до 30 липня 2021 року і "L" - 300 млн грн із погашенням до 29 жовтня 2021 року.

Відсоткова ставка за облігаціями - до 11% річних, термін виплати відсотків - щоквартально, крім серії "I", за якою відсотки виплачуватимуться щомісяця.

Емісію облігацій буде здійснено шляхом публічної пропозиції без оформлення проспекту облігацій, місто також має намір відібрати одного андерайтера на всі серії та підписати договір із біржею.

Fitch зазначає, що Київ є столицею України та її економічним і фінансовим центром із чисельністю населення близько 3 млн осіб і валовим міським продуктом майже 23% ВВП країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА