19:16 03.11.2020

Рада відкладе обов'язкове введення касових апаратів до 2022р

2 хв читати
Рада відкладе обов'язкове введення касових апаратів до 2022р

Верховна Рада України за домовленістю всіх фракцій в середу, 4 листопада, планує проголосувати за відстрочку строком на один рік - до 2022 року - обов'язкового використання касових апаратів (РРО) "спрощенцями".

"Було прийнято одноголосно позицію, щоб відстрочити застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на рік - до 1 січня 2022 року. Це консолідована позиція всіх фракцій і депутатських груп ... Сьогодні повинен бути зареєстрований цей законопроект", - сказав спікер парламенту після проведених у парламенті консультацій за участю глави профільного комітету Данила Гетманцева.

За його словами, в середу буде дано доручення комітету невідкладно його розглянути і відразу винести в зал для голосування.

"Я переконаний, що ніхто не буде заперечувати, якщо завтра ми його розглянемо. Сподіваюся, що він буде підтриманий за основу і в цілому", - зазначив Разумков.

Як повідомлялося, у вівторок під Верховною Радою протестували як противники, так і прихильники обов'язкового введення касових апаратів.

Згідно з раніше прийнятими законами, з 2021 року РРО зобов'язані використовувати фізособи-підприємці другої-четвертої груп у певних видах діяльності, а з 1 квітня 2021-го - незалежно від видів діяльності. Для спрощення і здешевлення роботи з касовими апаратами 1 серпня був запущений програмний РРО, який можна встановити в будь-який гаджет.

Крім того з 1 січня 2021 року заплановано старт механізму кешбек, коли покупці отримують частину вартості покупки або послуги, якщо продавець видав фіктивний фіскальний чек.

Водночас у Раді в липні було зареєстровано законопроекти №3853-1 і №3853-2, які пропонують скасувати розширення застосування РРО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА