19:23 03.11.2020

МАУ має план дій для мінімізації втрат на випадок локдауну, але застерігає про наслідки встановлення суворого карантину

2 хв читати
МАУ має план дій для мінімізації втрат на випадок локдауну, але застерігає про наслідки встановлення суворого карантину

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розробила план антикризових дій на випадок суворого карантину в Україні, однак застерігає про наслідки подібного локдауну, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії.

"МАУ має план дій на випадок повторення ситуації, спрямований на мінімізацію перспективних втрат від можливого простою польотів. Але ініціаторам рішення про черговий локдаун слід усвідомити відповідальність за його наслідки, зокрема, за подальше скорочення робочих місць, падіння доходів і відрахувань до державної скарбниці. Для наочності - одне робоче місце в авіації генерує п'ять у суміжних областях, а це значить, що чергова стагнація авіаринку завдасть важкого удару як авіакомпанії, так і гравцям інших галузей економіки країни", - заявили в компанії.

У МАУ зазначили, що за три місяці весняного локдауну і повної зупинки регулярних рейсів компанія зазнала збитків у розмірі близько $ 60 млн. Стабільність роботи авіакомпанії після часткового перезапуску польотів влітку була забезпечена екстреними антикризовими заходами менеджменту з оптимізації витрат і ресурсів (скорочення фінансових витрат, штату співробітників , флоту повітряних суден).

"Фактично не отримавши підтримки з боку держави в критичний момент, на відміну від європейських перевізників, МАУ вийшла з ситуації власними силами. Відповідно, на випадок повторення локдауну в авіакомпанії сформовано розуміння необхідних антикризових дій, проте значну роль у подоланні труднощів також буде грати відповідна позиція держави", - додали в МАУ.

"З урахуванням перерахованих наслідків першого локдауну, бізнес як в Україні, так і в усьому світі сподівається на те, що повторення ситуації не буде. Результати повної зупинки роботи цивільної авіації і пасажирських перельотів загрожують великими соціальними і економічними загостреннями, критичними для добробуту будь-якої країни", - підсумували в компанії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА