19:41 03.11.2020

До ВР оперативно внесуть законопроект про відтермінування фіскалізації ФОП на рік

2 хв читати
До ВР оперативно внесуть законопроект про відтермінування фіскалізації ФОП на рік

До Верховної Ради оперативно внесуть законопроект про відтермінування фіскалізації фізичних осіб-підприємців на один рік, щоб був час для напрацювання оптимальних рішень, необхідних для впровадження більш цивілізованих правил для бізнесу, повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Економіка сьогодні дійсно потребує ефективних рішень. Сьогодні, до прикладу, було багато подій під Верховною радою. Організатори, серед іншого, це наші ФОПівці. Розвиток бізнесу - для нас, як нових політиків, - пріоритетне завдання. Для нас це дуже важливо. Тому сьогодні оперативно зустрівся з активом громадських спілок ФОПівців. Проблематика абсолютно зрозуміла для мене. Тому швидко вносимо законопроект для відтермінування фіскалізації ФОПів на рік", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Арахамія зазначив, що це не остаточне вирішення питання, але цей час потрібен, щоб напрацювати оптимальні рішення, необхідні для стимуляції економіки і впровадження більш цивілізованих правил для бізнесу.

"Бізнес в Україні має почуватися вільно і розуміти, що держава стоїть на його захисті", - наголосив він.

Раніше голова громадської організації "Твердиня", кандидат у депутати Київради від партії "Слуга народу" Юрій Федоренко повідомив у соцмережі, що особисто передав Арахамії звернення щодо ситуації, що склалася навколо запровадження фіскалізованих РРО (реєстратори розрахункових операцій) для фізичних осіб-підприємців, що призвело до значного зростання соціальної напруженості.

"Спроби ускладнити роботу підприємців в умовах карантину призведуть до неможливості здійснення діяльності, бізнес-еміграції, тоді як сьогодні місцеві бюджети щонайменше на 20% відсотків наповнюються саме за рахунок податків, які сплачує малий бізнес", - зазначив він.

За словами Федоренка, Арахамія пообіцяв, що влада в найкоротші терміни відреагує на звернення і знайде компромісне рішення, яке створить для приватних підприємців найкращі умови для максимально безперешкодного та прозорого ведення бізнесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА