20:35 03.11.2020

Рада в 1-му читанні ухвалила проект скасування і перенесення на рік низки норм "гучного" податкового закону 466

2 хв читати
Рада в 1-му читанні ухвалила проект скасування і перенесення на рік низки норм "гучного" податкового закону 466

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №4065 щодо правок в податковий закон №466 (відомий також як законопроект №1210), який викликав бурхливі дискусії, зокрема про обмеження застосування принципу ділової мети лише офшорними юрисдикціями.

Як передав кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об'єктів оподаткування", в першому читанні проголосували 263 депутати.

"Крім цього, уточнюються норми з тонкої капіталізації. Чітко визначено, що ці правила застосовуються до операцій з нерезидентами і не поширюються на проценти за позиками від міжнародних фінансових організацій та іноземних банків. Крім цього застосування правил місць ефективного управління переноситься на 22-й рік", - зазначив, представляючи документ, його автор і глава профільного парламентського комітету Данило Гетманцев.

За його словами, законопроект скасовує також семирічний термін позовної давності щодо перевірок стосовно податків на доходи фізосіб, повертаючи трирічний.

"Відкладається оподаткування КІК (контрольованих іноземних компаній - ІФ) з 21-го на 22-й рік. Крім цього, уточнюються правила оподаткування паливних масел, які ми з вами обклали з метою перекриття однієї зі схем з ухилення від оподаткування акцизами", - додав Гетманцев.

Одночасно представники фракції "Євросолідарності" виступили проти цього законопроекту. Ніна Южаніна в альтернативному законопроекті №4065-1 запропонувала більше послаблень щодо збільшення відповідальності платників податків, скасування концепції провини, зупинки перевірок малого і середнього бізнесу. А її колега з фракції Микола Княжицький розкритикував законопроект 4065 за його норму відкласти на рік повне декларування КІК, яке має запрацювати з 1 січня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА