18:22 05.11.2020

Головною причиною збитків "Нафтогазу" в першому півріччі є борги газзбутів і тепловиків - Коболєв

2 хв читати
Головною причиною збитків "Нафтогазу" в першому півріччі є борги газзбутів і тепловиків - Коболєв

Головною причиною збитків "Нафтогазу" в першому півріччі поточного року стали борги газзбутів і тепловиків, повідомив голова правління групи Андрій Коболєв.

"Проблеми в першому півріччі у нас, як завжди, є в питаннях реалізації газу, а саме в тих клієнтах, які в рамках механізму ПСО газ отримали, а з нами не розрахувалися і, судячи з намірів, розраховуватися навіть не мають наміру. Це і є головна причина збитків", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зокрема, рівень розрахунків населення із газзбутами наближається до 100%, тоді як останні накопичили значні борги перед компанією за поставлений їм газ у рамках ПСО.

"Чому газзбути вважають, що вони можуть зібрати 100% грошей з населення, а з нами не розрахуватися на 100%, нам абсолютно незрозуміло. Ми вважаємо, що це не правильно", - наголосив голова "Нафтогазу".

У зв'язку з цим Коболєв висловив сподівання, що на законодавчому рівні не буде реалізовано сценарій повернення до схожого з ПСО механізму і "Нафтогаз" не повернеться до фіксації збитків від продажу газу газзбутам через борги, що дасть змогу знову вивести компанію до роботи в прибуток.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" згідно з консолідованою звітністю, не перевіреною аудитом, у січні-червні 2020 року отримав чистий збиток 11,541 млрд грн проти 24,704 млрд грн чистого прибутку за аналогічний період 2019 року. Дохід знизився на 21% (на 19,063 млрд грн) - до 71,928 млрд грн.

За підсумками другого кварталу 2020 року збиток "Нафтогазу" становив 14,721 млрд грн проти 4,127 млрд грн чистого прибутку за квітень-червень-2019. Дохід становив 27,114 млрд грн, що на 24,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року (21,844 млрд грн).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА