15:55 06.11.2020

Зношеність рухомого складу "Укрзалізниці" - понад 90%, майже 24% залізничних колій потребують капремонту

2 хв читати
Зношеність рухомого складу "Укрзалізниці" - понад 90%, майже 24% залізничних колій потребують капремонту

Із 26,7 тис. км українських залізничних колій 6,4 тис. км потребують капітального ремонту, ще 2,7 тис. км - реконструкції, свідчить "Економічний аудит України", текст якого оприлюднено на сайті уряду.

У документі зазначено, що критичною є також і проблема зношеності рухомого складу (90%), яку приватні підприємства намагаються вирішити власними коштами: частка приватних вантажних вагонів сягнула 58% у 2019 році. При цьому приватні вагони перебувають у значно кращому стані - 41% з них було куплено у 2017-2019 роках.

У "Векторах економічного розвитку до 2030 року" "Укрзалізниці" (УЗ) уряд заклав: створення залізничного фонду; капітальний ремонт залізничних колій та інших елементів залізничної інфраструктури; забезпечення оптимізації та раціоналізація мережі і виробничих підрозділів, модернізацію рухомого складу; вирішення проблем розукомплектування рухомого складу та розкрадання вантажів; підвищення рівня безпеки залізничних перевезень; гарантування екологічної безпеки на залізничному транспорті; забезпечення електрифікації залізничних колій на ділянках, де це економічно обґрунтовано; стимулювання оновлення рухомого складу через залучення приватних інвестицій при відкритті ринку залізничних перевезень; створення транспортної поліції; реінжиніринг залізничної мережі; створення мережі для високошвидкісної залізниці.

Крім того, уряд заклав розробку та ухвалення актуального законопроекту "Про залізничний транспорт", а також підзаконних нормативно-правових актів для реалізації нового закону "Про залізничний транспорт"; організаційно-підготовчі роботи для фінансового й організаційного розділення УЗ; забезпечення переходу компанії на трирічні фінансові та інвестиційні плани; забезпечення фінансового оздоровлення УЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА