14:54 07.11.2020

Стратегію економічного розвитку Донбасу буде внесено на розгляд Верховної Ради вже навесні - Резніков

2 хв читати
Стратегію економічного розвитку Донбасу буде внесено на розгляд Верховної Ради вже навесні - Резніков

Стратегію економічного розвитку Донбасу буде внесено на розгляд Верховної Ради вже навесні 2021 року, повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Під час поїздки до Донецької області, де президент України Володимир Зеленський із послами іноземних держав відвідали підготовлений до відкриття 10 листопада КПВВ "Щастя", Резніков зазначив, що аналогічні сервісні хаби вже наступного року буде відкрито на всіх КПВВ. Найближчим часом заплановано відкриття сервісного хаба в Новотроїцькому, а також буде модернізовано хаб на Чонгарі - на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

"І це лише крапля в морі. Триває робота над Стратегією економічного розвитку Донецької та Луганської областей, підконтрольних уряду територій. Сама стратегія буде внесена на розгляд Верховної Ради вже навесні разом з усіма супутніми актами, які забезпечать її реалізацію", - наводить його слова прес-служба Міністерства реінтеграції.

Резніков зазначив, що ця стратегія концентруватиметься передусім на потребах людей та територіальних громад, в яких вони живуть. Вона включатиме розвиток областей трьома шляхами: створення умов для залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій; фінансування розвитку за рахунок державного бюджету; фінансування за рахунок міжнародних донорів та організацій.

Віце-прем'єр розповів, що стратегія розвитку Донбасу буде орієнтована на створення комфортних умов для населення та збільшення робочих місць, а основою економічного зростання мають стати місцеві громади.

"Економічний розвиток Донбасу неможливий без розвитку громад, які, зокрема, перебувають безпосередньо на лінії дотику з тимчасово непідконтрольними уряду територіями", - зазначив він.

Резніков також нагадав, що реалізується низка проектів, у центрі уваги яких інтереси українських громадян: і "Вода Маріуполя", і житлові проекти з німецьким державним банком KfW та безпосередньо урядові, проекти з іншими нашими міжнародними партнерами. За його словами, в планах - великі інфраструктурні проекти: розвиток залізниці, енергетичної сфери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА