21:31 10.11.2020

Кабмін готовий підтримати бізнес під час дії посиленого карантину вихідного дня

1 хв читати
Кабмін готовий підтримати бізнес під час дії посиленого карантину вихідного дня

Кабінет міністрів України готовий підтримувати підприємців поки діятиме посилений карантин вихідного дня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми розуміємо, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому повною мірою відновимо і розширимо наступні програми підтримки", - написав Шмигаль на своїй сторінці в Фейсбуці.

Зокрема, це компенсація частини зарплат працівників у зв'язку з простоєм виробництва. "Це програма з часткового безробіття, завдяки якому навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тис. робочих місць", - наголосив прем'єр.

Також виплати на дітей для родин підприємців, які діяли навесні цього року і спільно з торгово-промисловою палатою опрацьовується механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв'язку з карантином вихідного дня.

Крім того, 11 листопада з ініціативи міністерства охорони здоров'я України розглянуть зміни до постанови №641, що передбачає посилений карантин вихідного дня, а міністр Максим Степанов представить повний перелік обмежень на засіданні уряду.

Шмигаль зазначив, що Кабмін після консультації з бізнесом та експертами вибрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки і не допустить перевантаження медичної системи.

"Франція, Німеччина, Італія, Польща, Чехія і багато інших країн Європи одна за одною оголошують про введення локдауну. Всі розуміють, що потрібно діяти, а карантинні заходи - це найбільш дієвий інструмент для розірвання ланцюга захворювання і збереження життя людей", - додав прем'єр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА