11:11 11.11.2020

Асоціація ритейлерів України просить уряд не впроваджувати карантин вихідного дня

2 хв читати
Асоціація ритейлерів України просить уряд не впроваджувати карантин вихідного дня

Асоціація ритейлерів України (RAU) і Українська рада торгових центрів (УРТЦ) виступають проти впровадження карантину вихідного дня і пропонують Міністерству охорони здоров'я підписати меморандум про порядок роботи підприємств торгівлі та ТРЦ на час карантину.

"З метою досягнення чіткого порядку роботи добросовісних суб'єктів господарювання у сфері ритейлу, які готові дотримуватися всіх санітарних норм, RAU і УРТЦ готові запропонувати МОЗ підписати меморандум, у якому узгодити ширший і чіткіший порядок роботи підприємств торгівлі та ТРЦ на час карантину", - йдеться у зверненні галузевих об'єднань до влади.

Асоціації підтримують здійснення належного контролю органами державними влади за дотриманням карантинних норм у ТРЦ і магазинах і вважають, що мають бути закриті саме суб'єкти, які не можуть правильно організувати безпечну роботу свого закладу.

На їхню думку, в разі впровадження обмежень роботи магазинів у вихідні дні або часу їх роботи кількість споживачів у торговельних закладах зросте в інші дні, що призведе до черг і скупчень, зокрема в громадському транспорті, оскільки такі заходи не вплинуть на зменшення споживчого попиту. У зв'язку з цим не впроваджувати карантин вихідного дня для торговельних закладів, а сприяти налагодженій роботі з метою рівномірного розподілу покупців.

Ритейлери пропонують також дозволити провадження господарської діяльності в "червоній" зоні закладам торгівлі, ТРЦ та іншим підприємствам, оскільки це створює додаткові ризики для суб'єктів господарювання і не має позитивного впливу на зменшення захворюваності.

Крім того, RAU і УРТЦ наполягають на оновленні затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України протиепідемічних заходів для окремих видів діяльності з метою їх актуалізації в ситуації, яка склалася на території України.

"На думку асоціацій, необхідно зосередитися не на встановленні заборон працювати окремим категоріям бізнесу, а на правильній організації роботи з дотриманням санітарних норм, незалежно від того, йдеться про магазин продуктів харчування, дитячих товарів, будівельних матеріалів, одягу тощо", - зазначено у зверненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА