12:28 11.11.2020

Глава НБУ зустрівся з керівництвом Світового банку та IFC під час візиту до Вашингтона

2 хв читати
Глава НБУ зустрівся з керівництвом Світового банку та IFC під час візиту до Вашингтона

Глава Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко в рамках робочого візиту до Вашингтона зустрівся з тимчасовим керуючим директором і виконавчим віце-президентом Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Стефані фон Фрідебург і керівництвом Світового банку (СБ).

Згідно з повідомленням прес-служби Нацбанку в середу, під час зустрічі з виконавчим директором групи, до якої входить Україна, Куном Давідсе, регіональним директором СБ у справах країн Східної Європи Арупом Банерджі, а також віце-президентом СБ у справах регіону Європи та Центральної Азії Анною Б'єрде голова НБУ відзначив спільну з роботу для зміцнення фінансової системи України.

Він відзначив, зокрема, спільні проекти щодо реформування державного банківського сектора, небанківського фінсектора ("спліт"), реформування національної платіжної системи, удосконалення системи врегулювання неплатоспроможних банків, впровадження наглядових технологій (SupTech), а також над зниженням частки непрацюючих кредитів у банках.

У свою чергу під час зустрічі зі Стефані фон Фрідебург Шевченко відзначив спільну роботу з IFC над створенням кредитного реєстру НБУ, підвищенням доступності фінансових послуг в Україні, зокрема впровадженням нових фінансових продуктів і цифрових послуг, захистом прав споживачів.

"Ми дуже раді приєднатися до мережі сталого банкінгу (Sustainable Banking Network) (...) Серед перших кроків у розвитку зеленого фінансування, які ми вже зробили, – створили для банків гнучкі умови для реструктуризації боргів виробників "зеленої" електроенергії", - процитувала прес-служба главу НБУ.

Згідно з повідомленням на сайті НБУ, в переліку запланованих спільних проектів також удосконалення роботи громадського кредитного реєстру, посилення функції захисту прав споживачів, підвищення рівня фінансової грамотності, розробка Національної стратегії фінансової інклюзії України, поширення досвіду ЄС з віддаленої ідентифікації та верифікації клієнтів фінансових установ.

Окрім цього, Нацбанк наголосив на важливості угоди з IFC про часткову приватизацію Укргазбанку, яка перебуває в процесі узгодження технічних аспектів.

Як повідомлялося, Шевченко в рамках робочого візиту до Вашингтона з 8 по 13 листопада зустрівся з главою місії МВФ в Україні Іванною Владковою-Голлар, з виконавчим директором регіональної групи країн-членів Фонду Полом Гілберсом і з директором Європейського департаменту Фонду Альфредом Каммером.

Як повідомило Міністерство фінансів агентству "Інтерфакс-Україна", урядова делегація також вирушила до Вашингтона для зустрічі з керівництвом МВФ і СБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА