17:10 13.11.2020

Орендарі ТРЦ скоротять товарообіг на 12-15 млрд грн за місяць на карантині вихідного дня - думка

2 хв читати

Орендарі торговельно-розважальних центрів скоротять товарообіг на 12-15 млрд грн у разі, якщо карантин вихідного дня триватиме один місяць, вважає глава Української ради торгівельних центрів (УРТЦ), операційний директор групи компаній "Будхаус Груп" Максим Гаврюшин.

"Якщо локдаун вихідного дня триватиме місяць, орендарі торговельних центрів втратять 12-15 млрд грн оборотів. І це лише орендарі трохи більше ніж 300 українських ТЦ. У країні роздрібний товарообіг може скоротитися на 30-40%. Найважливіший сезон у році буде зірвано. А це ставить під загрозу підготовку до наступного сезону для більшості мереж", - розповів Гаврюшин агентству "Інтерфакс-Україна".

Він переконаний, що торговельні точки становлять найменше ризиків щодо поширення захворювання, але при цьому головні обмеження стосуються саме їх.

"Очевидно, що такі заходи не вплинуть на кількість заражених. Основні місця зараження продовжать функціонувати, в буденні дні вірус також не відпочиває", - вважає Гаврюшин.

Водночас генеральний директор NAI Ukraine Віталій Бойко зазначає, що в умовах карантину вихідного дня варто продовжити час роботи магазинів і торговельних центрів.

"Я рекомендував би продовжити час роботи магазинів і ТЦ, оскільки цейтнот після роботи та затори - основні стримувальні чинники. Треба, щоб після завершення робочого дня і приїзду у великій ТЦ залишалося 2-2,5 години (мінімальний час у регіональному ТЦ) для спокійного шопінгу", - зазначив він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в середу затвердив низку карантинних обмежень, зокрема заборонив масові заходи за участю понад 20 осіб, планові госпіталізації, роботу розважальних закладів, а також упровадив карантин вихідного дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка з 14 до 30 листопада.

У вихідні додатково до постійних обмежень буде заборонено прийом відвідувачів закладами громадського харчування, можлива тільки торгівля навинос. Прийом відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності, прийом відвідувачів суб'єктами господарювання у сфері торговельного та побутового обслуговування населення, окрім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60% площі яких визначені для торгівлі продуктами харчування, пальним, ліками та медвиробами, ветеринарними препаратами й кормами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА