19:45 13.11.2020

Відновлення економіки США перевершує прогнози, але зростання випадків COVID-19 створює ризики

2 хв читати
Відновлення економіки США перевершує прогнози, але зростання випадків COVID-19 створює ризики

Відновлення економіки США після кризи, викликаної пандемією коронавірусу, йде краще, ніж очікувалося, однак ріст захворюваності, що відновився, ставить під питання подальші перспективи економіки, незважаючи на новини про успіх випробувань вакцини від COVID-19, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Нью -Йорка Джон Вільямс.

"Я позитивно оцінюю те, як розвивається ситуація в економіці, - заявив Вільямс під час онлайн-заходу, організованого Financial Times. - І тим не менше, я бачу високу невизначеність з урахуванням зростаючої захворюваності COVID-19". "Дуже швидке збільшення кількості хворих ставить під сумнів здатність економіки вистояти в цей період", - зазначив він.

Новина про появу вакцини від COVID-19 американської Pfizer і німецької BioNTech, за його словами, є позитивною новиною на довгострокову перспективу.

Говорячи про політику Федеральної резервної системи (ФРС), Вільямс зазначив, що прийняті нею заходи залежать від ситуації в економіці, пише The Wall Street Journal.

Дійсно хороші економічні новини "могли б кілька наблизити момент підвищення базової ставки Федрезерву", заявив він. "З іншого боку, якщо економіці буде складно відновлюватися, часовий горизонт підвищення ставки збільшиться", - сказав Вільямс.

Він зазначив також, що бюджетні заходи підтримки економіки, прийняті в період кризи, були "важливим компонентом, який дозволив економіці впоратися з цією дуже складною ситуацією". При цьому, на відміну від багатьох своїх колег, Вільямс утримався від заяв про необхідність нових бюджетних стимулів.

Інший представник Федрезерву - глава ФРБ Сент-Луїса Джеймс Баллард заявив у п'ятницю, що американська економіка відновилася після кризи, викликаної коронавірусом, швидше, ніж очікувалося, і він бачить потенціал для подальшого зниження безробіття.

Баллард додав, що "знижувальні ризики для економіки залишаються суттєвими, і необхідна подальша реалізація вивіреної, заснованої на оцінці ризиків політики в сфері охорони здоров'я для збереження імпульсу до зростання економіки".

Згідно з прогнозом Балларда, безробіття в США знизиться до 4,9-5,5% до кінця поточного року з нинішніх 6,9%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА