13:38 16.11.2020

Продаж в інтернет-магазинах, аптеках і магазинах електроніки має бути фіскалізовано вчасно - Гетманцев

2 хв читати
Продаж в інтернет-магазинах, аптеках і магазинах електроніки має бути фіскалізовано вчасно - Гетманцев

Продаж у мережах аптек, ювелірних магазинах, мережах електроніки має бути фіскалізовано вчасно, вважає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Інтернет-магазини, мережі аптек, мережі електроніки, ювелірних виробів, секонд-хенд та інші галузі, які ми вважаємо ризиковими та які повністю перебувають у тіні, мають бути фіскалізовані вчасно. Якщо ні, то ми не маємо ні морального, ні юридичного права говорити про гроші на виплату зарплат лікарям і вчителям, які мають виплачуватися малозабезпеченим сім'ям за рахунок податків", - сказав він під час погоджувальної ради в понеділок у Верховній Раді.

Як повідомлялося, ВР відправила на повторне перше читання законопроект про відстрочення обов'язкового використання касових апаратів (РРО) "спрощенцями" та механізму "кешбек" на дев'ять місяців - рік - до 1 січня 2022 року, до якого комітет також вирішив включити підвищення лімітів річного доходу фізичних осіб-підприємців (ФОП) майже в 1,5 раза з 2021 року. За ухвалення цього законопроекту за основу та в цілому проголосували 212 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів, хоча його подали представники всіх фракцій.

Згідно з раніше ухваленим законом, з 2021 року РРО зобов'язані використовувати "спрощенці" II-IV груп із продажу побутових товарів з гарантійним ремонтом та ліків, а також усі інші "спрощенці" цих груп за річного доходу понад 1 млн грн.

Із 1 квітня 2021 року кількість "спрощенців" II-IV груп з обов'язковим використанням РРО незалежно від обсягу річного доходу збільшується за рахунок тих, хто продає товари в інтернеті, торгує ювелірними виробами, уживаними товарами, текстилем і автозапчастинами, працює у сфері громадського харчування або туризму.

Окрім цього, з 1 січня 2021 року заплановано старт механізму "кешбеку", коли покупці отримують частину вартості купівлі або послуги, якщо продавець видав фіктивний фіскальний чек.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА