08:57 18.11.2020

Глава ФРС заявив про короткострокові ризики для економіки США через коронавірус, закликав до стимулів

1 хв читати
Глава ФРС заявив про короткострокові ризики для економіки США через коронавірус, закликав до стимулів

Зростання захворюваності коронавірусом представлятиме серйозний ризик для економіки в найближчі місяці, а вплив вакцини поки зарано оцінювати, заявив у вівторок голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Джером Пауелл, під час виступу на заході бізнес-асоціації Bay Area Council.

"Оскільки вірус поширюється швидкими темпами, наступні кілька місяців будуть дуже складними", - наводить його слова The Wall Street Journal.

Пауелл висловив побоювання, що "люди втратять довіру до заходів з контролю пандемії, ознаки чого спостерігаються вже зараз".

За словами глави ФРС, недавні повідомлення про успішне випробування кількох вакцин від коронавірусу є "хорошими новинами, особливо в середньостроковій перспективі", однак "у короткостроковій перспективі є істотні виклики і невизначеність". Пауелл зазначив, що "в кращому випадку" масова вакцинація почнеться лише через кілька місяців.

Голова Федрезерву вкотре закликав Конгрес прийняти новий пакет бюджетних стимулів, щоб допомогти бізнесу і безробітним, пише MarketWatch. Він зазначив, що ці заходи можуть безпосередньо підтримати доходи нужденних верств населення, що не може зробити центробанк.

Пауелл також запевнив, що "ФРС використовуватиме всі свої інструменти, щоб підтримати економіку", поки це буде необхідно. Глава ФРС не вважає, що настав час згортати надзвичайні програми кредитування.

"Коли настане відповідний час, а я не вважаю, що він настав або скоро настане, ми скасуємо ці заходи", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА