16:55 18.11.2020

Декілька пунктів антикорупційної реформи викликають побоювання у МВФ - Мінфін України

2 хв читати
Декілька пунктів антикорупційної реформи викликають побоювання у МВФ - Мінфін України

Декілька пунктів антикорупційної реформи викликають побоювання у Міжнародного валютного фонду (МВФ), хоча всі структурні маяки для отримання траншу вже виконано, повідомив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук.

"Що стосується антикорупційної реформи, є декілька пунктів, які викликають побоювання у МВФ. Це призначення Вищої ради юстиції (ВРЮ), робота Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), робота і незалежність Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Конкурс із САП відбувся, і в МВФ тепер дивляться, як це працюватиме. Персоналії - не головне", - сказав він в інтерв'ю виданню "Корреспондент.net".

Драганчук висловив сподівання на врегулювання конституційної кризи спільними зусиллями, проте антикорупційна реформа залишається на порядку денному.

"Всі структурні маяки, які у нас були, вже виконано. І формальних передумов для того, щоб не давати нам траншу або не присилати місію, у МВФ немає. Але вони дивляться на загальну ситуацію в країні, яка нині не зовсім позитивна", - пояснив заступник міністра фінансів.

Щодо реформи ВРЮ та роботи НАБУ майже щодня триває щільне спілкування представників МВФ із Мін'юстом та Офісом президента. Демонструється концепція і проекти документів, які буде ухвалено, додав він.

"Була така собі пауза у вересні, але наразі триває нормальний процес. Тому, я думаю, що питання Фонду з антикорупційного напряму будуть зняті. Все, що ми мали виконати, формально ми виконали. Все, що неформально непокоїть МВФ, перебуває в процесі вирішення. Тому ми очікуємо від них позитивного сигналу - початку роботи місії Фонду. Це відкриє нам фінансування Євросоюзу та Світового банку", - підсумував Драганчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА