17:22 20.11.2020

Зростання трафіку українських ТРЦ сповільнилося в будні після введення карантину вихідного дня

3 хв читати
Зростання трафіку українських ТРЦ сповільнилося в будні після введення карантину вихідного дня

Українські торговельно-розважальні центри (ТРЦ) у перший тиждень після карантину вихідного дня фіксують зниження темпів приросту трафіку, що спостерігався у п'ятницю та понеділок.

"Із понеділка до четверга трафік знижувався. У середу і четвер трафік був уже практично такий самий, як у середу та четвер до карантину, в найкращому випадку зріс до 5%. Якщо брати сумарно за чотири робочих дня, то трафік зріс на 7-12% залежно від ТЦ порівняно з чотирма днями до карантину", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі компанії "Будхаус Груп", що розвиває регіональні ТРЦ в Україні: Fabrika, (Херсон),"Любава" (Черкаси), Forum Lviv (Львів).

Як уточнили в компанії, схожа тенденція спостерігалася в динаміці обігу орендарів.

"Перші дні він (обіг - ІФ) був вищими, потім вирівнявся. Уже зараз зрозуміло, що додатковий трафік людей у будні не перекриє втрати вихідних днів", -зазначили у компанії.

Уповільнення приросту трафіку спостерігалося і в столичному ТРЦ Dream Town.

"Попередньої п’ятниці та наступного після вікенду понеділка приріст трафіку становив 20% до звичайного, тоді як у вівторок, середу і четвер - 15%", - зазначив директор ТРЦ Dream Town Роман Ємець.

У ТРЦ Ocean Plaza трафік зріс лише у понеділок і у вівторок, повідомила комерційний директор ТРЦ Дар'я Завадська. "Обіг у всіх по-різному, але тенденції зростання немає", - сказала вона.

Трохи інша картина спостерігалася в столичному ТРЦ Gulliver, який і до введення карантину вихідного дня був орієнтований переважно на трафік у будні дні.

"Оскільки ТРЦ Gulliver важко назвати ТРЦ вихідного дня, наш трафік завжди виглядав однорідно і в будні, і у вихідні. Наразі з введенням карантину вихідного дня ми спостерігаємо зростання відвідуваності в будні на 20-25% і відстежуємо щоденний товарообіг орендарів. Загалом, в більшості груп товарів спостерігаємо зростання", - зазначила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор МФК Gulliver Ірина Круппа.

У компанії Arricano ("РайON" і "Проспект" у Києві, "Сонячна галерея" у Кривому Розі, City Mall у Запоріжжі) наголосили, що листопад - традиційно високий споживчий сезон, протягом якого завжди спостерігається зростання попиту.

"Після введення карантину вихідного дня в ТРЦ Arricano продовжено роботу торговельних центрів у будні. Наразі ще рано говорити про підсумки. Очевидно одне: листопад - це високий споживчий сезон, протягом якого завжди спостерігається попит на здійснення покупок зимового одягу, взуття, дитячих товарів, електроніки, косметики, подарунків тощо", - розповіли агентству в компанії.

Як повідомлялося, українські ТРЦ після введення урядом карантину вихідного дня зафіксували приріст трафіку до 20% у п'ятницю та понеділок. При цьому деякі ТРЦ змінили розклад роботи, продовживши робочий час в будні дні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України ввів низку карантинних обмежень, зокрема заборонив прийом відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності з 00:00 суботи до 00:00 понеділка із 14 до 30 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА