19:22 20.11.2020

Кількість операцій через POS-термінали в перші карантинні вихідні в окремих банках знизилася на чверть

3 хв читати
Кількість операцій через POS-термінали в перші карантинні вихідні в окремих банках знизилася на чверть

Кількість операцій через POS-термінали за підсумками 14-15 листопада, з яких стартував карантин вихідного дня, в окремих банках знизилася майже на чверть, свідчать результати опитування, проведеного агентством "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила начальник управління розробки продуктів департаменту роздрібного бізнесу банку "Південний" Ольга Коломієць, за минулі вихідні кількість операцій, проведених через POS-термінали банку, знизилася на 24,5%, а обіг - більше ніж на 55%.

Вона додала, що сума і кількість операцій, проведених у будні дні минулого тижня, практично не змінилися порівняно з позаминулим.

Коломієць зазначила, що в період із 9 до 15 листопада 76% від загальної кількості операцій через термінали банку "Південний" проводилися в будні дні, і, відповідно, 24% у вихідні. "Якщо говорити про обсяг операцій, то майже 81% - витрати з понеділка до п'ятниці, 19% - субота і неділя", - додала вона.

Згідно з даними, наданими прес-службою ПриватБанку агентству "Інтерфакс-Україна", минулої суботи клієнти банку провели 1,05 млн операцій через його POS-термінали, що на 11% менше, ніж 6 листопада, і на 9% - ніж 30 жовтня. Даних за неділю банк надати не зміг.

У прес-службі додали, що водночас середня кількість операцій, проведених клієнтами ПриватБанку через його POS-термінали за підсумками 9-12 листопада, становить 1,68 млн, що на 37% більше, ніж попереднього тижня, і на 39% - ніж останнього тижня жовтня.

У ПриватБанку зазначили, що середня сума за відповідними операціями залишилася незмінною.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Укрексімбанку, з урахуванням запровадженого "карантину вихідного дня", минулого тижня обсяги операцій через POS-термінали банку скоротилися на 13% проти позаминулого.

У свою чергу директор департаменту продуктів для приватних клієнтів Райффайзен банку Аваль Олексій Пузняк зазначив, що в POS-терміналах банку минулого тижня спостерігалося значне скорочення обсягу й кількості операцій, зокрема 14 листопада порівняно з 7 листопада показник скоротився на 30,6% - до 250 млн грн, а 15 листопада (проти 8 листопада) - на 46,9%, до 170 млн грн.

"Якщо в сегменті супермаркетів падіння практично не відбулося, то, наприклад, у сегменті торгівлі одягом спостерігалося скорочення більше ніж на 90%, тобто майже до нуля", - уточнив він.

Пузняк додав, що при цьому в будні дні минулого тижня був відсутній значний приріст обсягів операцій через POS-термінали.

Він зазначив, що в п'ятницю, 6 листопада, обсяг операцій становив 300 млн грн, а в п'ятницю 13 листопада - 310 млн грн. "Аналогічна ситуація спостерігається в інші будні дні", - уточнив Пузняк.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Українського процесінгового центру (UPC), згідно з результатами операцій за 7,8 млн картками 19 банків-клієнтів UPC, у період з 14 до 15 листопада кількість оплат через POS-термінали скоротилася на 27% проти 7-8 листопада - до 2,995 млн транзакцій, а обіги за цими операціями впали майже вдвічі - на 45%.

У UPC зазначили, що середня сума купівлі в POS-терміналах у минулі вихідні проти попередніх також зменшилася на 25% - до 224 грн.

Водночас кількість операцій, проведених через POS-термінали у будні дні, зросла на 6% - до 9,57 млн транзакцій проти аналогічного періоду тижнем раніше, а середня сума - на 1,7%, до 260 грн, зазначили в UPC.

За даними центру, середня сума операції через POS-термінали у жовтні становила 491 грн.

"Звертаємо увагу, що на початку місяця власники карток частіше здійснюють оплати і витрачають більше - у цей період відбувається масова виплата заробітної плати", - додали в UPC.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА