13:46 21.11.2020

Путін продовжив на 2021 рік дію російського продовольчого ембарго – указ

2 хв читати
Путін продовжив на 2021 рік дію російського продовольчого ембарго – указ

Президент РФ Володимир Путін продовжив на 2021 рік дію російського продовольчого ембарго щодо поставок продукції з країн, які ввели або підтримали антиросійські санкції.

Це випливає з указу президента "Про продовження дії окремих спеціальних економічних заходів з метою гарантування безпеки РФ", розміщеного на сайті Кремля. Документ набуває чинності з дня його підписання.

Продовольче ембарго було введено указом президента від 6 серпня 2014 року проти країн, які ввели або підтримали антиросійські санкції. Спершу воно діяло щодо продукції зі США, ЄС, Австралії, Норвегії та Канади. Із 13 серпня 2015 року до список цих країн увійшли Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн, з 1 січня 2016 року - Україна.

Спершу заборону було введено на один рік. У 2015 році її продовжили до 5 серпня 2016 року, в червні 2016 року - до кінця 2017 року і потім продовження стало щорічним. Спершу під заборону потрапили м'ясо і м'ясна продукція, молоко та молочна продукція, риба і рибна продукція, овочі та фрукти. З жовтня 2017 року було заборонено ввозити живих свиней, за винятком чистопородних племінних тварин, а також субпродукти і жир тварин, тваринне масло.

Із 6 серпня 2015 року відповідно до Указу президента РФ "Про окремі спеціальні економічні заходи, що застосовуються з метою гарантування безпеки РФ" (підписаний 29 липня 2015 року) продукція з "санкційних" країн підлягає знищенню.

Крім того, вводиться порядок, відповідно до якого транзит продукції з санкційних країн можливий тільки за використання пломб ГЛОНАСС і облікових талонів у водіїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА