20:15 24.11.2020

Бізнес потребує мораторію на перевірки замість точкової підтримки

2 хв читати
Бізнес потребує мораторію на перевірки замість точкової підтримки

Бізнес потребує продовження мораторію на перевірки, податкових канікул і податкових пільг для постраждалих від карантину підприємств, повідомила виконавчий директор Спілки українських підприємців (СУП) Катерина Глазкова.

"Бізнес і економіка загалом потребують негайних стимулювальних та підтримувальних заходів з боку держави. А в нас, створюючи заходи з підтримки, уряд і парламент одночасно намагаються ще більше ускладнити роботу бізнесу", - сказала Глазкова, коментуючи агентству анонсований президентом новий пакет допомоги бізнесу.

Виконавчий директор СУП додала, що часто законопроекти разом із позитивними нормами містять і негативні для бізнесу пропозиції.

Глазкова наголосила, що бізнес не був залучений до роботи над пропозиціями щодо нового пакета допомоги постраждалим від карантину підприємцям.

"Проте ми точно розуміємо, які ініціативи дали б змогу бізнесу мінімізувати негативні наслідки карантину: це мораторій на перевірки, податкові канікули - відстрочення зобов'язань про подання податкових декларацій і продовження термінів сплати податків для підприємств і осіб-підприємців на три місяці, а також зниження навантаження на фонд оплати праці у вигляді тимчасового скасування ЄСВ і податку на доходи фізичних осіб для співробітників підприємств, які не скорочують персонал під час карантину", - сказала Катерина Глазкова.

Вона наголосила, що останнє - це не економія на фонді оплати праці, а можливість для роботодавців утримати робочі місця в період кризи.

За розрахунками СУП, у разі скасування ЄСВ і ПДФО для окремих видів діяльності уряд зможе підтримати майже 2 млн громадян (1,408 млн співробітників підприємств і 546,5 тис. громадян, зайнятих у ФОП).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА