13:17 26.11.2020

Суд переніс на 15 грудня розгляд справи за позовом Коломойського про незаконність націоналізації ПриватБанку

2 хв читати
Суд переніс на 15 грудня розгляд справи за позовом Коломойського про незаконність націоналізації ПриватБанку

Шостий апеляційний адміністративний суд переніс на 15 грудня розгляд апеляційної скарги ПриватБанку на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року у справі за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського про незаконність націоналізації банку.

Згідно з повідомленням прес-служби ПриватБанку в четвер, причини перенесення слухань наразі невідомі.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року за позовом бізнесмена Коломойського скасував рішення НБУ про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави та визначення переліку пов'язаних із банком осіб.

Приватбанк 27 травня 2019 року подав апеляційну скаргу на вердикт суду про скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави, 24 травня - на вердикт суду про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов'язаних із банком осіб.

Національний банк України (НБУ) подав апеляції на ці два вердикти суду 24 травня, Кабінет Міністрів - 16 травня.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Нині сторони ведуть судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА