16:29 26.11.2020

У ВР очікують, що Кабмін до кінця тижня внесе законопроекти про компенсаторні механізми для бізнесу на випадок локдауну - нардеп Кравчук

2 хв читати
У ВР очікують, що Кабмін до кінця тижня внесе законопроекти про компенсаторні механізми для бізнесу на випадок локдауну - нардеп Кравчук

У Верховній Раді очікують, що Кабінет Міністрів до кінця поточного тижня внесе законопроекти стосовно компенсаторних механізмів для бізнесу на випадок запровадження повного локдауну.

"Позиція депутатів така, що не можна запроваджувати локдаун без ухвалення законів, про які говорив президент України (стосовно стимулів для бізнесу у разі запровадження в країні жорстких карантинних заходів - ІФ). Відповідно, ми чекаємо на їхню реєстрацію. Очевидно, їх внесе Кабінет Міністрів, і це має статися сьогодні, максимум - завтра, тобто до кінця тижня", - сказала заступник голови фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

Водночас вона наголосила, що в "Слузі народу" розраховують на консенсус усіх фракцій щодо підтримки таких законодавчих актів, щоб "їх можна було проголосувати швидко, наступного пленарного тижня, і щоб вони відразу ж набули чинності, щоб не розтягувати цей процес на тижні, як це буває зі звичайними законопроектами". При цьому Кравчук акцентувала на тому, що без ухвалення цих компенсаторних механізмів бізнесу буде вкрай складно піти на ще один локдаун.

Як повідомлялося, 18 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час відеоконференції з президентом Володимиром України Зеленським зазначив, що до кінця тижня уряд розробить драфт законопроекту з відповідними змінами щодо полегшення ведення бізнесу, а наступного тижня після консультацій з підприємцями його можна буде подавати на розгляд парламенту. У свою чергу глава держави наголосив, що такий законопроект Офіс президента може направити до парламенту як невідкладний.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ефірі телеканалу "Україна 24" в четвер висловив переконання в необхідності запровадження повного локдауну в країні і зазначив, що це питання Кабмін вирішуватиме найближчими днями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА