07:49 02.12.2020

Україна 1 грудня була нетто-експортером газу

1 хв читати
Україна 1 грудня була нетто-експортером газу

Україна 1 грудня 2020 року була нетто-експортером природного газу, повідомив глава ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон на своїй сторінці в Фейсбук пізно ввечері у вівторок.

За його даними, в країну було ввезено 4,57 млн куб. м газу (3,28 млн куб. м - з Угорщини і 1,29 млн куб. м - зі Словаччини), а вивезено - 5,4 млн куб. м (3,8 куб. м - в Угорщину та 1,6 куб. м - до Польщі).

"Це все різні гази, для різних цілей і різних власників. Є імпорт і ввезення на митний склад, і вивезення з митного складу. Трейдери відстежують динаміку на суміжних ринках і транспортують газ туди, де газ зараз дорожче. Це нормальна ринкова поведінка, яка дозволяє сформувати справедливу ринкову ціну на газ не тільки в Україні, але і в сусідніх країнах. Поступово рухаємося до створення регіонального східноєвропейського газового хабу", - зазначив Макогон.

Як повідомлялося, Україна в жовтні 2020 вперше в історії здійснила ре-експорт природного газу обсягом 15 млн куб. м в країни ЄС. Раніше були тільки транзит і імпорт.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА