20:21 03.12.2020

НБУ зобов'язав банки публікувати на сайті положення і звіти про винагороду членів наглядової ради і правління

1 хв читати
НБУ зобов'язав банки публікувати на сайті положення і звіти про винагороду членів наглядової ради і правління

Національний банк України (НБУ) зобов'язав банки публікувати на своєму сайті Положення і Звіти про винагороду членів наглядової ради і правління фінустанови, повідомила прес-служба банку.

Відповідні зміни прийняті постановою правління НБУ №153 від 30 листопада, оприлюдненій на сайті регулятора, що починає діяти з 4 грудня.

Згідно з нею, розробкою положень і звітів про винагороду повинен займатися комітет з винагороди, затверджувати положення або звіт про винагороду правління зобов'язана наглядова рада, а про винагороду наглядової ради - акціонери банку.

Зазначається, що в річному звіті банк повинен буде відзначати інформацію про суми винагороди членам органів управління (окремо щодо ради та правління), виплачених протягом звітного фінансового року.

Нацбанк також прописав основні вимоги до положення про винагороду, які містять прозорість, зрозумілість і орієнтованість на уникнення конфлікту інтересів у банку, відповідність політиці управління ризиками і створеної в банку системі розподілу повноважень у прийнятті рішень і корпоративного управління, а також обґрунтованість винагороди щодо аналогічних ринковим розмірів і умов виплати винагороди.

У свою чергу звіт про винагороду має містити інформацію про суму винагороди, у тому числі фіксовані і змінні складові; строки фактичної виплати винагороди, їх відповідність положенню про винагороду; повний опис структури всіх складових винагороди; критерії оцінки ефективності, за результатами досягнення яких була нарахована змінна винагорода.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА