19:03 04.12.2020

Облгази оскаржують у суді спрощену процедуру зміни газопостачальника споживачем

2 хв читати
Облгази оскаржують у суді спрощену процедуру зміни газопостачальника споживачем

"Київоблгаззбут", "Закарпатгаззбут" й "Одесагаз-Постачання" оскаржують у суді постанову Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 10 червня 2020 року №1080, якою регулятор спростив процедуру зміни споживачем постачальника газу.

Про це повідомила група "Нафтогаз" на своїй сторінці в соцмережі Facebook, оприлюднивши відповідну позовну заяву компаній до Окружного адміністративного суду Києва від 3 грудня.

Як випливає із заяви, газорозподільні компанії вимагають скасувати постанову НКРЕКП, а також заборонити регулятору й Оператору ГТС здійснювати дії, пов'язані зі зміною постачальника газу споживачами, зокрема побутовими, без укладення договору постачання газу з новим постачальником і розірвання або припинення договору з діючим, а також за наявності заборгованості споживача за газ перед діючим постачальником.

Як повідомлялося, НКРЕКП постановою №1080 від 10 червня внесла зміни до низки регуляторних актів, спростивши процедуру зміни постачальника газу для побутових споживачів (населення) з 1 липня 2020 року.

Згідно зі змінами, для зміни постачальника достатньо направити новому постачальнику заяву-приєднання до умов договору постачання, і він забезпечує переведення клієнта на себе. При цьому участь або отримання підтвердження з боку наявного постачальника для домогосподарства в процесі не буде потрібна.

Постачання газу новим постачальником розпочинається з дня реєстрації споживача у відповідному реєстрі.

Загалом процедура переходу споживача до нового постачальника займає від трьох днів, довідка про відсутність боргу перед попереднім постачальником при цьому не потрібна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА