19:29 04.12.2020

Виведення 6 підприємств авіагалузі з "Укроборонпрому" конче необхідно - віце-прем'єр Уруський

2 хв читати
Виведення 6 підприємств авіагалузі з "Укроборонпрому" конче необхідно - віце-прем'єр Уруський

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром) ініціювало виведення шести підприємств авіаційної галузі зі складу держконцерну "Укроборонпром" для прискорення реформ у галузі і поліпшення економічної ситуації цих підприємств, повідомив віце-прем'єр - глава Мінстратегпрому Олег Уруський.

"Це обумовлено низкою факторів, серед яких гостра необхідність в ухваленні швидких управлінських рішень через складну економічну ситуацію на деяких з них і необхідністю в прискоренні реформ авіаційної промисловості країни", - написав він у Facebook за підсумками минулого 3 грудня засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Уруський наголосив помилковість висновків окремих осіб про нібито прагнення Мінстратегпрому в ручному режимі керувати стратегічними підприємствами України.

Як повідомлялося, міністерство вже двічі виносило на урядовий комітет проект рішення про передачу в сферу його управління шести підприємств "Укроборонпрому": "Антонов", "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" (ХДАВП), "Завод 410 ГА", "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім.Івченка", "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" і "Харківське агрегатне конструкторське бюро", проте поки таке рішення не прийнято. Зокрема, його не погодила наглядова рада "Укроборонпрому".

Уруський також поінформував депутатів про поточний етап створення міністерства і плани щодо реформування оборонної галузі України. "Зараз прийнято весь необхідний пакет документів, щодо процесу функціонування міністерства; отримано фінансування на поточний рік; формується штат, який станом на 1 грудня вже становить 45 осіб; триває переведення фахівців з інших міністерств і відомств, а також здійснюється конкурсний відбір на заняття вакантних посад", - зазначив віце-прем'єр.

Він додав, що вже визначено приміщення для розміщення відомства, а також виділені кабінети під режимно-секретний орган і тривають роботи з їх облаштування.

Крім того, Уруський знову підтвердив депутатам плани зі створення двох державних холдингових компаній "Оборонні системи України" і "Аерокосмічні системи України", до складу яких увійдуть корпоратизовані підприємства оборонно-промислової галузі.

Заступник гендиректора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм, який раніше критикував дії Мінстратегпрому, за підсумками комітету повідомив в Facebook, що це була перша за тривалий час зустріч з міністерством, на якій "відбулась відкрита, але відверта розмова і ... були узгоджені подальші кроки з реформування ОПК".

За словами Найєма, публічно було оголошено про спільне продовження реалізації реформи концерну вже на чолі з призначеним 3 грудня новим керівником "Укроборонпрому" Юрієм Гусєвим і спільному винесенні "Укроборонпромом" і Мінстратегпромом на розгляд та затвердження РНБО Стратегії розвитку ОПК і дорожньої карти реформи підприємств галузі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА