12:41 08.12.2020

"МАУ" просить президента вплинути на надання поворотної фінансової допомоги компанії і планує звільнити 140 пілотів через пандемію

2 хв читати
"МАУ" просить президента вплинути на надання поворотної фінансової допомоги компанії і планує звільнити 140 пілотів через пандемію

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням підтримати її, доручивши Кабміну розробку програми дій із надання "МАУ" поворотної фінансової допомоги (позики або стабкредиту) з метою виплати зарплат.

Як наголошується у відкритому листі "МАУ", текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна", в авіакомпанії просять доручити Мінінфраструктури та Мінфіну провести переговори із розстрочки заборгованості "МАУ" перед держпідприємствами "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і "Украерорух".

"Ми не просимо жодних преференцій або неринкових інструментів. "МАУ", як й інші авіаперевізники України, потребує негайних заходів із державної підтримки, що дасть змогу вижити до моменту відновлення попиту та можливостей для здійснення авіаперевезень", - йдеться в документі.

"МАУ" наголошує, що всі запити авіакомпанії держава в особі профільного міністерства направляє виключно її акціонерам, хоча рішення зупинити діяльність авіакомпаній у зв'язку з пандемією ухвалювали не акціонери, а саме держінституції.

"У "МАУ" готується проект чергового звільнення співробітників, яке торкнеться щонайменше 140 пілотів. Крім того, внаслідок неможливості проходження періодичної тренажерної підготовки льотним персоналом (в Україні немає жодного гідного авіатренажера) і відсутності необхідної кількості виконаних рейсів більша частина висококласного льотного персоналу авіакомпанії перебуває під загрозою втрати прав на виконання польотів", - наголошують в авіакомпанії.

У "МАУ" зазначають, що для України це означатиме не лише втрату висококваліфікованих фахівців, а й втрату міжнародного потенціалу авіаційної держави.

У "МАУ" також нагадали, що авіакомпанія входить до 30 найбільших компаній України і у 2019 році сплатила 609,9 млн грн до держбюджету. Також в авіакомпанії нагадали, що саме їхній літак був збитий у Тегерані у січні цього року.

Як повідомлялося, раніше авіакомпанія "МАУ" просила в уряду України стабкредит у $50 млн у держбанку під 5-6% млн для підтримки фінансової стабільності компанії.

"І ми не говоримо, що це має бути виключно для авіакомпанії "МАУ". Я вважаю, що це одна з моделей запобігання економічній кризі в країні - забезпечити бізнес стабілізаційними кредитами з певними цільовими призначеннями", - заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" на початку квітня президент "МАУ" Євген Дихне.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА