19:16 08.12.2020

Євросоюз підтримує Україну на шляху до трансформації вугільних регіонів

1 хв читати
Євросоюз підтримує Україну на шляху до трансформації вугільних регіонів

Європейський Союз готовий допомагати Україні у трансформації вугільних регіонів, повідомив міністр-радник Представництва ЄС в Україні Торстен Воллерт.

"Готові з боку ЄС допомагати на цьому старті разом із країнами-членами ЄС - Німеччиною, Польщею. Будемо супроводжувати Україну в цьому", - сказав він під час Першого німецько-українського енергетичного дня у вівторок.

"Намагатимемося, щоб структурні зміни вугільних регіонів включалися в європейський "зелений" курс. Оскільки така трансформація є важливою темою не тільки для українсько-німецького партнерства, а й важливим компонентом "зеленого" курсу", - роз'яснив Воллерт.

За його словами, в рамках допомоги Україні Єврокомісія найближчим часом, зокрема, планує виступити "з ініціативою підтримки для вугільних регіонів України та Західних Балкан", яка полягає в експертизі проектів трансформації.

"Мета цього - щоб регіон міг отримати певну експертизу і на її основі виконувати певні пілотні проекти", - сказав представник ЄС, уточнивши: "Це спільна ініціатива Єврокомісії, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і польських партнерів".

Воллерт зазначив, що сподівається вже незабаром побачити початок реалізації перших проектів із трансформації.

Як повідомлялося з посиланням на першого заступника міністра енергетики України Ольгу Буславець, згідно з проектом Концепції трансформації вугільної галузі, всі збиткові шахти країни буде закрито протягом десяти років. Окрім того, в найближчі роки буде мінімізовано дотування вугільних підприємств із бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА