11:48 09.12.2020

ЧБТР надав Новопечерській школі кредит EUR10 млн на нову будівлю в UNIT.City

3 хв читати
ЧБТР надав Новопечерській школі кредит EUR10 млн на нову будівлю в UNIT.City

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР, BSDTB) надав дев'ятирічний кредит EUR10 млн для однієї з провідних на ринку приватних шкіл Новопечерській школі для будівництва другої будівлі в Києві, яка розташовуватиметься в інноваційному парку UNIT.City.

"Кредит дасть змогу школі, яка наразі працює практично на повну потужність, збільшити кількість учнів з 500 до 1200, одночасно надавши їм нові сучасні приміщення", - йдеться в повідомленні банку в середу.

Згідно з ним, заснована Зоєю Литвин, керівником громадської організації "Освіторія", Новопечерська школа пропагує принципи рівних можливостей і підтримує програму стипендій для обдарованих учнів із малозабезпечених сімей.

"Сучасна ефективна освіта має вирішальне значення для розвитку конкурентоспроможної економіки і безперервного зростання в наших країнах-членах. Тому цей проект має особливе значення для ЧБТР як банку розвитку", - наведено в повідомленні коментар президента банку Дмитра Панкіна. За його словами, нові школи користуються великим попитом і відіграватимуть важливу роль у розвитку людського капіталу в Україні протягом багатьох років.

"Нова школа, розташована в UNIT.City, буде орієнтована на STEM і IT, сектори, які розвиватимуться найшвидше в майбутньому. Без сумніву, ми побудуємо найінноваційнішу українську школу, і це посилить потенціал цієї країни за рахунок нового покоління дітей", - зазначила Литвин.

За її словами, надання такого кредиту є підтвердженням того, що досвід розробки навчальних закладів і проектів є професійним та успішним.

"Проект будівництва школи в UNIT.City стане невід'ємним елементом екосистеми інноваційного парку і розширить можливості в освіті, пошуку й розвитку талантів, створенні нових продуктів, підходів та ідей", - прокоментував його партнер інноваційного парку UNIT.City Кирило Бондар.

Він зазначив, що в UNIT.City, який цього року залучив кредит Європейського інвестбанку (ЄІБ) на EUR50 млн, розглядають співпрацю з такими банками розвитку як з довгостроковими партнерами, а не просто як джерела фінансування.

ТОВ "Навчально-виховний комплекс "Новопечерська школа" було створено в 2014 році, розташована на території житлового комплексу "Новопечерські липки", девелопером якого, як і UNIT.City, виступало UDP бізнесмена Василя Хмельницького – чоловіка Зої Литвин.

Виручка ТОВ у 2018 році становила 126,2 млн грн, свіжіші дані поки що відсутні. Згідно з інформацією на сайті школи, в якій минулого навчального року навчалися 516 учнів і було 110 вчителів, становить еквівалент $13,75 тис. на рік для учнів 1-6 класів та $11,6 тис. - для учнів 7-11 класів.

Згідно з держреєстром, засновниками школи є Благодійний фонд K Fund Хмельницького - 70%, Литвин - 20% та "Освіторія" - 10%.

Інноваційний парк Unit.City офіційно відкрили у квітні 2017 року на території колишнього Київського мотоциклетного заводу.

UFuture - холдингова компанія, яка об'єднує бізнес і соціальні проекти Хмельницького. Має диверсифікований портфель активів у сфері нерухомості, інфраструктури, промисловості, відновлюваної енергетики, фармацевтики та IT. Вартість активів UFuture оцінюється в $550 млн. Загальна капіталізація бізнесів, в які вона інвестувала, перевищує $1 млрд.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва. Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк покликаний сприяти економічній співпраці, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону.

ЧБТР має довгостроковий рейтинг "A-" від агентства Standard&Poor's і "A2" від агентства Moody's.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА