15:48 09.12.2020

Віце-прем'єр Уруський 10 грудня проведе нараду щодо виконання держоборонзамовлення-2020

2 хв читати
Віце-прем'єр Уруський 10 грудня проведе нараду щодо виконання держоборонзамовлення-2020

Віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський 10 січня проведе нараду з основними замовниками озброєння та військової техніки щодо ситуації навколо виконання Державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2020 року, повідомили у прес-службі Мінстратегпрому в середу.

"Планую зібрати основних державних замовників, щоб вони визначили пріоритети державного замовлення, і не було такого, щоб під час фінансового року замовники вносили кардинальні зміни в це державне оборонне замовлення, особливо - переносили його на кінець року, як це було і є до цього дня", - пояснив Уруський минулого тижня необхідність такої зустрічі в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Віце-прем'єр наголосив, що президент Володимир Зеленський поставив завдання прогнозувати замовлення щонайменше на три, а краще на п'ять-десять років, щоб оборонна промисловість могла стабільно працювати та прогнозовано розвиватися.

Коментуючи виконання ДОЗ-2020 року, Уруський повідомив про намір здійснити серйозні вкладення з ракетного комплексу "Нептун" ще до кінця цього року.

"Гадаю, що все-таки буде підписано контракт Міноборони та ДП "Антонов" про будівництво трьох нових літаків вперше за часи незалежності. Йдеться також про ремонт бронетанкової техніки, про можливу закупівлю артилерійських систем", - зазначив також глава Мінстратегпрому.

У прес-службі уточнили, що в нарадах щодо ДОЗ традиційно беруть участь представники Мінекономіки, Міноборони, Держспецзв'язку, МВС, Головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки, СБУ, Національної гвардії, держконцерну "Укроборонпром", а також Офісу президента та апарату РНБО України.

Як повідомлялося, Уруський 18 листопада вже проводив нараду з питань виконання ДОЗ-2020. Тоді було наголошено на необхідності вжиття держзамовниками невідкладних заходів для забезпечення виконання завдань ДОЗ та ефективного використання коштів держбюджету, спрямованих на фінансування потреб оборони та безпеки.

Заступник гендиректора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм у середу повідомив у Facebook, що цього року підприємства держконцерну виконують 36% від загального обсягу держоборонзамовлення, а решту потреб замовників покладено на спецекспортерів - 10% і приватних виробників - 54%.

За словами Найєма, "Укроборонпром" на кінець року очікує 100% виконання плану ДОЗ. Він уточнив, що на сьогодні в його рамках виконуються 256 контрактів на суму понад 13 млрд грн для чотирьох державних замовників: Міноборони, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Головного управління розвідки Міноборони. Зокрема, 50 контрактів підписано з виготовлення та модернізації озброєння та військової техніки (ОВТ), 16 - із розробки ОВТ, 190 - з ремонту та відновлення ОВТ. Станом на листопад 2020 року до виконання ДОЗ залучено 46 підприємств "Укроборонпрому".

До кінця 2020 року очікується підписання державних контрактів із Міноборони ще на 6,5 млрд грн із термінами їх виконання у 2021 році, написав заступник гендиректора "Укроборонпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА