13:11 10.12.2020

Новина про спалах пташиного грипу на Миколаївщині може вплинути на експорт продукції МХП - компанія

2 хв читати
Новина про спалах пташиного грипу на Миколаївщині може вплинути на експорт продукції МХП - компанія

Інформація Держпродспоживслужби про спалах пташиного грипу в особистому селянському господарстві в Миколаївській області може вплинути на експорт продукції агрохолдингу МХП, повідомили в агрохолдингу.

"Ми дуже стурбовані спалахом пташиного грипу в Миколаївській області. Але сподіваємося, що карантинні заходи, які наразі проводять у с. Кандибине, зменшать ризики можливих подальших проявів пташиного грипу в області. Також наголошуємо, що МХП не має виробничих баз на Миколаївщині", - наведено в повідомленні компанії у Facebook слова прес-секретаря холдингу Ірини Ванникової.

За її словами, найближчі підприємства з вирощування живої птиці розташовані досить далеко від епідемічного центру - ПрАТ "Оріль-лідер" і ТОВ "Вінницька птахофабрика" розташовані на відстані щонайменше 250 км від зони нагляду навколо с. Кандибине.

Як зазначила Ванникова, усі підприємства МХП суворо дотримуються правил гігієни та санітарного контролю в роботі з птицею, а кожен із пташників є окремою закритою екосистемою. "Ці факти можна вважати важливими факторами, які стримують можливе інфікування птиці".

"Тим не менш ми змушені зазначити, що новина про спалах пташиного грипу може вплинути на експорт продукції МХП. Фахівці в режимі онлайн поспілкувались із ключовими партнерами МХП та запевнили у відсутності небезпечного вірусу в продукції, яку їм поставлено", - зазначила прес-секретар холдингу.

У МХП звернули увагу, що останніми тижнями в Європі також було зареєстровано низку спалахів пташиного грипу. Захворювання виявлено в таких країнах, як Франція, Нідерланди, Німеччина, Велика Британія, Бельгія, Данія, Ірландія, Швеція та Польща.

Згідно з повідомленням на сайті Держпродспоживслужби, в с. Кандибне Новоодеського району Миколаївської області в особистому селянському господарстві було зареєстровано загибель птиці через вірус грипу птиці типу А1 субтипу H5. За попередніми результатами епізоотичного розслідування встановлено, що ймовірним джерелом збудника захворювання могла бути дика перелітна птиця.

Відомство затвердило план з ліквідації захворювання, який включає зонування, стемпінг-аут, дезінфекцію. Визначено зону захисту радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої увійшли населені пункти: с. Новоматвіївське, с. Сільвестрівське та туристичний двір "Золота підкова". Визначено зоною нагляду територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку, до якої увійшли населені пункти: с. Новоінгулка Новоодеського району та с. Степанівка Баштанського району.

Крім того, окремо триватиме робота з торговельними партнерами для врегулювання питань, що стосуються експорту м'яса птиці до інших країн.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що хвороба наразі активно поширюється в багатьох країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА