14:53 10.12.2020

Нацбанк попередньо оцінює втрати ВВП України від посиленого карантину в січні-2021 у 0,2%

1 хв читати
Нацбанк попередньо оцінює втрати ВВП України від посиленого карантину в січні-2021 у 0,2%

Національний банк України (НБУ) попередньо оцінює втрати ВВП України від посиленого карантину в січні-2021 у 0,2%, повідомив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.

"За нашими оцінками, нові обмеження призведуть до втрат приблизно у 0,2% ВВП у наступному році", - сказав він під час прес-брифінгу в четвер.

Коментуючи вплив карантину вихідного дня, який діяв шість вихідних днів у листопаді, Сологуб зазначив, що його вплив, ймовірно, буде нижчий, ніж попередньо очікував Нацбанк.

"Ми десь очікували впливу до 0,2 п. п. на ВВП. Можна сказати, що, найімовірніше, він буде меншим", - сказав заступник глави НБУ.

Він висловив думку, що основний вплив здійснюють не стільки самі обмеження у період карантину, скільки погіршення ділових очікувань.

"Бізнес, люди не дуже розуміли, як саме впроваджуватиметься карантин", - сказав Сологуб.

Мінекономіки цього тижня оцінило негативний вплив карантину вихідного дня на динаміку економіки у 0,04-0,06 п. п. у річному обчисленні, дещо знизивши прогноз зниження ВВП України загалом за підсумками 2020 року - з 4,8% до 5%.

Нацбанк раніше очікував спаду економіки цього року на 6%, проте ближче до кінця року поліпшив свої оцінки, приблизно до 5%, прогнозуючи відновлення у 2021 році на 4,2%. Оновлений макропрогноз НБУ оголосить 21 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА