18:06 14.12.2020

Підприємства "Укроборонпрому" залишаться в дежконцерні до корпоратизації - гендиректор

2 хв читати
Підприємства "Укроборонпрому" залишаться в дежконцерні до корпоратизації - гендиректор

Держконцерн "Укроборонпром" проведе корпоратизацію підприємств, які входять до нього, до моменту створення на його базі під час трансформації нової холдингової компанії та підхолдингів, повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

"Під керівництвом прем'єр-міністра на нараді було визначено, що корпоратизацію здійснюватиме "Укроборонпром", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи буде реалізована ініціатива Мінстратегпрому про виведення з держконцерну "Антонова", КБ "Прогрес ім. Івченка" і ще чотирьох держпідприємств авіагалузі.

Гусєв додав, що "Укроборонпром" очікує ухвалення законопроекту про особливості реформування підприємств ОПК державної форми власності (№3822), який дасть змогу здійснити корпоратизацію максимально ефективно, прозоро та у стислі терміни.

Крім планів щодо корпоратизації підприємств, гендиректор повідомив про впровадження нової організаційної структури "Укроборонпрому", щоб реалізувати реформу в два холдинги, перезавантаження його науково-технічної ради та плани створити проектний офіс, який займатиметься конкретними проектами наступного року.

Гусєв додав, що перехід на нову оргструктуру супроводжується аналізом діяльності всіх керівників держконцерну, за підсумками якого ухвалюватимуться відповідні кадрові рішення.

Як повідомлялося, Мінстратегпром уже двічі виносив на урядовий комітет проект рішення про передачу в сферу його управління шести підприємств "Укроборонпрому": "Антонов", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП), "Завод 410 ЦА", Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. Івченка, Харківський машинобудівний завод "ФЕД" і Харківське агрегатне конструкторське бюро, проте поки що таке рішення не ухвалено. Зокрема, його не погодила наглядова рада "Укроборонпрому".

До складу створеного в 2010 році "Укроборонпрому" нині входять близько 112 підприємств українського ОПК. Ще 21 підприємство держконцерну розташоване на тимчасово окупованій території Криму і на не підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 року закону, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

Оголошена трансформація "Укроборонпрому" передбачає реорганізацію понад 60 його базових підприємств у дев'ять галузевих холдингів (ХК) за напрямами: шість увійдуть до складу майбутньої держхолдингової компанії (ДХК) під умовною назвою "Оборонні системи України", три - в "Аерокосмічні системи". За його словами, у складі ДХК будуть ХК бронетанкова техніка (13 підприємств), радарні системи (10), спецхімія і боєприпаси (7+1), високоточна зброя (15) і авіаремонт (7). "Три інші ХК - "Антонов", "Авіадвигунобудування" і "Ракетно-космічний центр "Південний" (умовна назва) - увійдуть до складу другої ДХК - "Аерокосмічні системи України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА