12:36 15.12.2020

ЧБТР прогнозує спад економіки у 2020 році в Чорноморському регіоні понад 5% ВВП

2 хв читати
ЧБТР прогнозує спад економіки у 2020 році в Чорноморському регіоні понад 5% ВВП

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) прогнозує у 2020 році спад економіки в Чорноморському регіоні понад 5% ВВП із подальшим відновленням у 3-3,5% ВВП у наступні два роки, повідомив президент ЧБТР Дмитро Панкін.

"Ми знаємо, що Чорноморський регіон (разом із рештою світу) відчує спад у 2020 році, найімовірніше, понад 5%. Проте через низьку базу ми очікуємо відновлення у 2021 році і, можливо, протягом 2022 року, що зумовить зростання в середньому на 3-3,5% у 2021-2022 роках", - сказав Панкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, незважаючи на спад економіки, цього року попит на фінансування залишається, хоча характер його змінився.

"Багато масштабних інвестицій було відкладено або навіть скасовано, і ми спостерігаємо великий попит на пряме корпоративне кредитування на підтримку малого та середнього підприємництва через місцеві фінансові установи", - вказав він.

При цьому ЧБТР очікує збільшення такого попиту в міру відновлення економіки у 2021 та 2022 роках паралельно з пожвавленням інвестицій та інфраструктурних операцій.

"Як ми всі знаємо, ослаблена монетарна політика та експансіоністська фіскальна політика призвели до достатньої глобальної ліквідності, яка вигідна і розвиненим країнам, і країнам, які розвиваються. Як банк розвитку, ми намагаємося спрямувати це дешеве фінансування на реальну економічну діяльність, і в Україні, і в інших країнах", - сказав Панкін.

"Проте проблеми з політичною стабільністю можуть перешкоджати або, у кращому разі, впливати на відкладання цих інвестицій. Щоб повною мірою скористатися цією достатньою ліквідністю, Україні та всім іншим країнам потрібна стабільність, верховенство права, належне управління та інші пов'язані з цим чинники. Це особливо актуально для інвестицій в інфраструктуру", - додав він.


Інтерв'ю Панкіна буде доступне на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА