14:11 16.12.2020

Данілов розраховує відновити ОПК спільно зі стратегічними партнерами України

2 хв читати
Данілов розраховує відновити ОПК спільно зі стратегічними партнерами України

Залучення сучасних технологій і поглиблення співпраці зі стратегічними партнерами є життєво важливим для розвитку українського оборонно-промислового комплексу, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на конференції Фонду "США-Україна" "Україна у Вашингтоні: розвиток партнерства шляхом інновацій та реформ".

Як повідомляє в середу прес-служба РНБО, аналізуючи виклики для України в безпековій та оборонній сфері, Данілов зазначив, що військова агресія на сході України і тимчасова окупація Криму є ключовими загрозами, яким протидіє Українська держава. "З лютого 2014 року ми перебуваємо у стані військового конфлікту. Не припиняється потужний інформаційний вплив на нашу країну, і кожного дня ми продовжуємо нашу боротьбу", - зазначив секретар РНБО.

Данілов наголосив, що указом президента України Володимира Зеленського від 14 вересня 2020 року №392 було введено в дію нову Стратегію національної безпеки України з чітким акцентом на наявних і потенційних загрозах. "У стратегії публічно названо РФ державою-агресором і визначено шляхи, якими ми маємо протидіяти агресії", - сказав він.

Говорячи про питання реформування сектору безпеки і оборони України в складних умовах протидії зовнішній агресії, Данілов назвав розвиток українського ОПК ключовим пріоритетом державної політики. При цьому, на його думку, важливу роль відграє взаємодія зі стратегічними партнерами.

"Залучення сучасних технологій та поглиблення співпраці зі стратегічними партнерами є життєво важливим для розвитку вітчизняного ОПК. У нас є досвідчені інженери, є технології, і я впевнений, що спільно з нашими партнерами ми відновимо наш ОПК", - сказав він.

У цьому контексті Данілов наголосив на важливості реформування ДК "Укроборонпром" та необхідності якнайшвидшого завершення процесу трансформації концерну.

Аналізуючи поточну безпекову ситуацію в Східній Європі, секретар РНБО України наголосив, що післявиборна ситуація в Білорусі залишається для України викликом, особливо з огляду на чинник російського гібридного впливу.

Данілов висловив вдячність американським партнерам за всебічну допомогу, надану Україні. "Ми це дуже цінуємо", - сказав секретар РНБО України, наголосивши на важливості подальшої активізації спільних із США програм безпеки.

"Сподіваємося, що після вступу на посаду нового президента США наші відносини набудуть нового змісту", - підсумував Данілов.

Згідно з інформацією, у відеоконференції взяли участь координатор Фонду "США-Україна" Роберт МакКонннел; генерал армії США у відставці, голова політичного комітету WesPAC: Securing America Веслі Кларк; генерал-лейтенант ВПС США у відставці, верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі (2013-2016 рр.) Філіп Брідлав; генерал-лейтенант Армії США у відставці, екс-командувач армії США в Європі Бен Годжес; генерал Королівської морської піхоти у відставці Гордон Мессенджер; президент Jamestown Foundation Глен Говард.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА