16:54 16.12.2020

Рада ратифікувала протокол зі змінами до конвенції з Австрією про уникнення подвійного оподаткування

1 хв читати
Рада ратифікувала протокол зі змінами до конвенції з Австрією про уникнення подвійного оподаткування

Верховна Рада ратифікувала протокол зі змінами до конвенції з Австрією про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та майно.

Як пояснило Міністерство фінансів на сайті, протокол передбачає збільшення загальної ставки оподаткування дивідендів із 10% до 15% та відсотків - з 2% до 5%.

"Збільшення зазнали і ставки оподаткування роялті, які сплачуються: за користування будь-яким авторським правом на наукову роботу, патент тощо - з 0% до 5%, за використання авторського права на літературні твори або твори мистецтва - з 5% до 10%", - зазначив Мінфін.

Окрім збільшення ставок, передбачається доповнення конвенції новими статтями щодо обмеження можливості застосування пільгових положень конвенції, якщо основною метою є отримання таких пільг, та стосовно розширення можливості компетентних органів Австрії та України щодо обміну податковою інформацією.

"Ці зміни та ставки відповідають загальній практиці укладення Україною таких угод та протоколів до них з іншими країнами світу - аналогічні за розмірами ставки містяться у більшості конвенцій та протоколів до них, укладених нашою державою", - пояснило міністерство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА