12:54 17.12.2020

Україна у 2021 році запропонує нові можливості для роботи з партнерами у Чорноморському регіоні - міністр економіки

2 хв читати
Україна у 2021 році запропонує нові можливості для роботи з партнерами у Чорноморському регіоні - міністр економіки

Україна у 2020 році розпочала і у 2021 році активно продовжить впровадження нових інструментів підтримки бізнесу і торгівлі, зокрема портфельних гарантій та Експортно-кредитного агентства, що розширить можливості для співпраці з партнерами в Чорноморському регіоні, повідомив міністр економіки Ігор Петрашко.

"Тривають дискусії над довгостроковими фінансовими зобов'язаннями, які найближчим часом уряд запропонує. Намічено запуск наступного року ефективнішого експортного агентства - ми надамо нові продукти і нові можливості, зокрема для Чорноморського регіону", - заявив глава Мінекономіки, відкриваючи у четвер вебінар Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР) про можливості фінансування в Україні.

Петрашко нагадав, що у 2020 році уряд домігся активного зростання програми пільгового кредитування "5-7-9" і зміг затвердити в парламенті програму портфельних гарантій.

Міністр також зазначив, що вже зараз українські компанії можуть користуватися інструментами ЧБТР, який є важливим гравцем у регіоні. На його думку, українські підприємства зможуть знайти в цьому банку надійного партнера.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва. Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк сприяє економічному співробітництву, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону. Статутний капітал банку становить EUR3,45 млрд, а його довгострокові кредитні рейтинги перебувають на рівні А- від S&P та А2 від Moody's.

ЧБТР у 2019 році схвалив 32 нових проекти на загальну суму понад EUR1 млрд - це майже на 87% більше, ніж у 2018 році. Проектний портфель банку за підсумками 2019 року перевищив EUR1,85 млрд. Згідно з річним звітом банку, за 2019 рік сума українських проектів у кредитному портфелі банку зросла з EUR60,3 млн до EUR164,6 млн, а їх частка збільшилася з 4,4% до 8,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА