13:22 17.12.2020

Вітренко отримає ОВДП замість призначеної йому грошової премії за перемогу над "Газпромом"

2 хв читати
Вітренко отримає ОВДП замість призначеної йому грошової премії за перемогу над "Газпромом"

Кандидат на посаду першого віце-прем'єра України та міністра енергетики Юрій Вітренко у рамках угоди з НАК "Нафтогаз України" отримає замість призначеної йому грошової премії/заробітної плати за перемогу над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі облігації внутрішньої державної позики (ОВДП).

"Я не отримав жодних грошей. Мені вчора телефонувала дружина з цим запитанням: "де гроші?". Я сказав, що це неправда. Угода про врегулювання, яка укладається з "Нафтогазом", передбачає, що вони вже всі призначені мені гроші за премії перерахували до бюджету. Я отримую замість своїх грошей довгострокові гривневі облігації на суму, яку "Нафтогаз" мені заборгував", - сказав він під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг у четвер.

Вітренко також уточнив, що не буде витребувати з "Нафтогазу" штрафні санкції за несвоєчасну виплату йому премії.

Як повідомлялося, в травні 2018 року наглядова рада НАК "Нафтогаз України" вирішила преміювати 41 співробітника компанії на загальну суму $46,3 млн за їхній внесок у перемогу за підсумками спору з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. Тоді повідомлялося, що загальний обсяг виплат на рівні 1% суми виграшу в арбітражі ($4,6 млрд) становитиме $46,3 млн (із них податок на доходи фізичних осіб та інші збори - $9 млн). У 2018 році була виплачена перша частина премій на суму $20,7 млн (541 млн грн). Ця сума відповідала 1% обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік.

Інша частина премій, як планувалося згідно з рішенням наглядової ради, має виплачуватися протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу. Наприкінці 2019 року "Газпром" перерахував "Нафтогазу" $2,9 млрд, однак президент Володимир Зеленський у середині січня визнав неправильними такі високі премії та попросив прем'єр-міністра запропонувати вихід із ситуації.

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко подав позов до Печерського суду Києва з вимогою виконання "Нафтогазом" зобов'язань за трудовим договором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

"Метінвест" завершив 2023 рік зі збитком $194 млн, виручку скоротив на 11%

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА