14:46 17.12.2020

ПриватБанк вимагатиме передання до ВС справи щодо обслуговування депозитів офшорів Суркісів

2 хв читати
ПриватБанк вимагатиме передання до ВС справи щодо обслуговування депозитів офшорів Суркісів

Державний ПриватБанк (Київ) вимагатиме передання на розгляд Великої палати Верховного Суду розгляду касаційного провадження за позовом офшорних компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, розміщені в 2012-2014 рр. на рахунках кіпрської філії фінустанови.

"Така вимога є необхідною з огляду на те, що ця справа має резонансний характер. А раніше ухвалені судові рішення мають на меті не справедливе правосуддя, а виключно, без ухвалення рішення по суті, списання коштів із рахунків ПриватБанку незаконним способом", - ідеться в повідомленні прес- служба банку в четвер.

За даними банку, компанії-нерезиденти звернулися до Верховного Суду із заявою про закриття касаційного провадження у справі щодо оскарження ухвали про забезпечення позову.

Наголошується, що підставами для закриття зазначено нібито відсутність процесуальної можливості оскарження в касаційному порядку ухвали про забезпечення позову, що, на думку ПриватБанку, направлено на списання коштів із рахунків ПриватБанку в порядку, який не передбачений законодавством.

Як повідомлялося, 2 вересня 2020 року, суддя Печерського райсуду Києва Вовк повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, розмішені до націоналізації банку на рахунках його кіпрської філії, і цей порядок передбачає стягнення цих коштів на користь позивачів. Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить $347,374 млн (із них майже $102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

Суд також санкціонував примусове списання коштів і (або) арешт майна ПриватБанку в разі відмови виплачувати компаніям братів Суркісів зазначену суму.

ПриватБанк оскаржив це рішення в касаційному порядку і Верховний Суд призупинив виконання ухвали про забезпечення позову.

Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори офшорів Суркісів на сьогодні вважаються виконаними, оскільки у 2016 році під час проведення націоналізації вони були обміняні на акції додаткової емісії.

Як повідомлялося, наприкінці 2016 року під час націоналізації ПриватБанку кошти, розміщені сім'єю Суркісів і їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку і його філій, потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркісів було визнано пов'язаними з ПриватБанком особами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА