19:41 17.12.2020

ДТЕК вважає політично мотивованою провокацією заяву НАБУ про записи розмов топ-менеджера

2 хв читати
ДТЕК вважає політично мотивованою провокацією заяву НАБУ про записи розмов топ-менеджера

Поширена з офіційних ресурсів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) інформація про нібито записи розмов одного з топ-менеджерів є політично мотивованою провокацією, що не має стосунку до справи "Роттердам+", наголосили в компанії.

"Топ-менеджмент і співробітники ДТЕК ніколи не брали участі в переговорах або ухваленні рішень про призначення кого-небудь на державні посади. Уся взаємодія з керівниками галузі і держорганів завжди велася виключно в рамках закону і відповідно до найвищих стандартів комплаєнсу всередині компанії", - йдеться в заяві холдингу в четвер.

Водночас у ДТЕК зазначили, що через відсутність у профільному міністерстві керівника галузь стає фактично некерованою.

"Під час переговорів топ-менеджерів ДТЕК із представниками країн-партнерів України, міжнародних організацій, інвестиційних фондів завжди першим стояло питання антикризового управління та професійного керівництва галуззю", - зазначили в ДТЕК.

При цьому, на його думку, можливі оціночні судження та коментарі були перекручені детективами для продовження безпідставних звинувачень та публічного тиску на компанію.

Стосовно справи "Роттердам+" у ДТЕК зазначили, що були змушені понад рік захищати честь, репутацію і свободу своїх співробітників, і, незважаючи на політичний і громадський тиск, і далі робитимуть це всіма законними методами в рамках українського та міжнародного права.

Раніше НАБУ заявило про запис розмови топ-менеджера ДТЕК, ініціали якого збігаються з ініціалами голови компанії Максима Тімченка, який обговорює можливе призначення на посаду керівника профільного міністерства.

"Слідство зафіксувало факти, які можуть свідчити про вплив групи компаній - ініціатора запровадження "Роттердам+" - на кадрові призначення у владі, наслідком чого стала кардинальна зміна позиції профільного міністерства у питанні відшкодування збитків, завданих державі через дію зазначеної формули", - повідомлялося на сторінці НАБУ в соцмережі Facebook 16 грудня.

Як повідомлялося, 15 грудня НАБУ поінформувало комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики про проблематику розслідування так званої справи "Роттердам+", в якій наполягає на заміні прокурора.

"Слідство переконане, що зібрало достатньо доказів, щоб довести, що народу України через формулу "Роттердам+" завдали багатомільярдної шкоди. (...) Очевидно, що належно представити обвинувачення у суді нинішній прокурор неспроможний, оскільки він, попри шість обґрунтованих підозр, на фінальній стадії розслідування вирішив закрити справу, відтак - позбавив навіть шансу на перемогу у змагальному процесі, що стало б підґрунтям для подальшого відшкодування збитків, завданих державі", - зазначили детективи.

Раніше колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду підтвердила рішення першої інстанції про обґрунтованість закриття справи "Роттердам+".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА