16:52 18.12.2020

Україна уклала угоду з ЄБРР про залучення EUR450 млн на капремонт траси Київ-Одеса та будівництво Північного обходу Львова

2 хв читати
Україна уклала угоду з ЄБРР про залучення EUR450 млн на капремонт траси Київ-Одеса та будівництво Північного обходу Львова

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Кабінет Міністрів України в особі міністра інфраструктури Владислава Криклія уклали кредитну угоду на EUR450 млн за проектом "Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна - дорожні коридори)".

Як повідомляється на сайті міністерства, кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт автодороги М-05 Київ-Одеса і будівництво Північного обходу Львова.

"У рамках програми президента "Велике будівництво" цього року будується рекордна кількість автошляхів. Вже оновлено понад 4 тис. км доріг у всій країні, і ми зробимо ще більше завдяки укладенню кредитної угоди з ЄБРР "Розвиток транс’європейської транспортної мережі". Реалізація цього проекту дозволить не лише покращити стан автошляхів за маршрутами міжнародних транспортних коридорів, а й підвищити безпеку дорожнього руху на дорогах, що сполучають Україну з ЄС та Київ із Чорним морем", - прокоментував укладання угоди міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Проект "Розвиток транс'європейської транспортної мережі" буде реалізований за рахунок EUR450 млн кредиту від ЄБРР і EUR450 млн від Європейського інвестиційного банку.

Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт п'яти ділянок автодороги М-05 Київ-Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво Північного обходу Львова.

"У рамках цього проекту українська сторона бере на себе зобов'язання щодо вдосконалення системи закупівель "Укравтодору" та посилення наявних в "Укравтодорі" механізмів внутрішнього контролю, політики та процедур запобігання хабарництву та корупції. Ці заходи реалізовуватимуться як пілотна програма відповідно до підписаного в жовтні 2020 року між урядом України та ЄБРР Меморандуму про взаєморозуміння, метою якого є зміцнення корпоративного управління в державному секторі та впровадження ефективних механізмів запобігання корупції та боротьби закупівель на державних підприємствах", - наголошується в повідомленні на сайті ЄБРР.

"Укравтодор" ініціював антикорупційну програму з ЄБРР на початку цього року, оскільки загальна довжина відремонтованих доріг досягла рекордного рівня.

Фінансування ЄБРР складатиметься з трьох траншів: I і III на загальну суму EUR290 млн будуть використані для реконструкції 275 км автодороги M05 Київ-Одеса, яка з'єднує столицю з чорноморськими портами, транш II розміром EUR160 млн буде використаний для фінансування будівництва 24-кілометрової північної ділянки кільцевої об'їзної дороги навколо Львова - через Львів проходять чотири міжнародні автодороги, дві з яких є частинами коридорів ТEN-T Брюссель-Київ і Венеція-Київ.

Із коштів ЄБРР також буде профінансована стратегічна оцінка дорожньої безпеки в масштабах національної мережі автодоріг з метою визначення та пріоритизації найбільш небезпечних ділянок для подальшої реалізації відповідних заходів пом'якшення ризиків.

Частина коштів буде також буде використана для впровадження систем управління впливами важкого транспорту.

Як повідомлялося, Україна уклала угоду з МБРР про позику $100 млн на проект "Східна Україна: возз'єднання, відновлення та відродження".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА