16:44 21.12.2020

Україна порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту сталевого прокату з покриттям із КНР

2 хв читати
Україна порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту сталевого прокату з покриттям із КНР

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту до України прокату з вуглецевої сталі з покриттям походженням із КНР.

Згідно з повідомленням в "Урядовому кур'єрі" 19 грудня цього року, рішення про порушення розслідування ухвалила МКМТ на підставі скарги ТОВ "Модуль - Україна", а також звіту та висновків Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

За результатами розгляду комісія, зокрема, встановила, що у скарзі наведено достатньо обґрунтованих доказів, на підставі яких можна вважати, що імпорт до України цього виду прокату з КНР міг здійснюватися за демпінговими цінами, і це могло завдати шкоди національному товаровиробнику. Зокрема, згідно з матеріалами скарги, за період дослідження (II півріччя 2017 року - I півріччя 2020 року) обсяги демпінгового імпорту з КНР зростали протягом періоду дослідження в абсолютних показниках, при цьому частка такого імпорту становила понад половину від загального імпорту та споживання. Щодо виробництва частка демпінгового імпорту коливалася від 665% до 808%. При цьому ціни демпінгового імпорту були суттєво нижчі рівня цін та собівартості вітчизняного виробника цієї продукції.

"Аналіз динаміки основних показників фінансово-господарської діяльності заявника за період дослідження показав, що відбулося погіршення цілої низки показників, а саме: падіння обсягів продажу, втрата частки ринку при зростанні споживання на внутрішньому ринку, накопичення запасів готової продукції на складах, скорочення обсягів виробництва, скорочення рівня використання виробничих потужностей, погіршення фінансового результату від реалізації товару, погіршення ліквідності, скорочення інвестицій", - констатується в інформації МКМТ.

У зв'язку з цим Комісія вирішила порушити антидемпінгове розслідування щодо імпорту до України з Китаю такого товару: прокат плоский із вуглецевої сталі, плакований, із гальванічним або іншим покриттям, класифікується у товарних підпозиціях 721070, 721090 і 721240 відповідно до УКТЗЕД.

Проведення антидемпінгового розслідування доручено Мінекономіки.

Рішення Комісії від 14 грудня 2020 року набуває чинності з дня опублікування цього повідомлення (з 19 грудня 2020 року - ІФ).

ТОВ "Модуль - Україна" (Кам'янець-Подільський Хмельницької області) - одна з найбільших промкомпаній в Україні з випуску тонколистового оцинкованого прокату, пофарбованого рулонного прокату, профнастилу. Компанія спеціалізується на виробництві тонколистової оцинкованої рулонної сталі товщиною 0,3-1,0 мм, пофарбованої оцинкованої рулонної сталі, профілів металевих оцинкованих і пофарбованих різних марок, будівельних металоконструкцій. Компанія є другою в Україні за встановленими потужностями для виробництва оцинкованого плоского прокату (200 тис. тонн на рік).

Компанія "Юріа Холдінгз Лімітед" (Кіпр) володіє 100-відсотковою часткою ТОВ, кінцевий бенефіціар - Катерина Коваль (Київ).

Статутний капітал ТОВ - 300,5 тис. грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА