12:51 22.12.2020

"ДТЕК Нафтогаз" у найближчі рік-два почне видобувати нафту і має намір розширюватися за рахунок участі в аукціонах і придбань

1 хв читати
"ДТЕК Нафтогаз" у найближчі рік-два почне видобувати нафту і має намір розширюватися за рахунок участі в аукціонах і придбань

 "ДТЕК Нафтогаз" у найближчі кілька років почне добувати не лише природний газ, а й нафту, повідомив генеральний директор компанії Максим Тімченко.

"Ми бачимо, що в найближчий рік, можливо, два, ДТЕК почне добувати нафту в Україні", - сказав він під час презентації стратегії компанії до 2030 року у вівторок.

За його словами, ДТЕК досить активно розширює портфель ліцензійних вуглеводневих ділянок і через участь в аукціонах, і шляхом купівлі приватних компаній, які володіють спеціальними дозволами на надрокористування.

Як повідомлялося, "ДТЕК Нафтогаз" у 2019 році збільшив видобуток природного газу на 0,7% порівняно з 2018 роком - до 1,66 млрд куб. м.

"ДТЕК Нафтогаз" - операційна компанія, що відповідає за нафтогазовий напрям у структурі групи ДТЕК. Є найбільшою приватною газодобувною компанією в Україні. До портфеля її активів входять "Нафтогазвидобування" і "Нафтогазрозробка", що здійснюють розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках у Полтавській і Харківській областях.

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА