10:23 23.12.2020

Мінінфраструктури у 2021 розпочне роботу з питання будівництва євроколії в Україні, до 2025 планується інтеграція в євромережі

2 хв читати
Мінінфраструктури у 2021 розпочне роботу з питання будівництва євроколії в Україні, до 2025 планується інтеграція в євромережі

Міністерство інфраструктури України вже у 2021 році планує розпочати роботу над проектом реалізації в Україні залізничної мережі європейського формату (1435 мм).

"Я вважаю, що в нас уже мають починати з'являтися перші кілометри євроколії. Тож над цим проектом, сподіваюся, ми дуже активно почнемо працювати вже наступного року. Тільки ТЕО і проектна документація за цим проектом можуть орієнтовно тривати близько шести місяців. У нас уже є навіть приблизне розуміння, які це маршрути", - заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він наголосив, що поява високошвидкісних залізниць усередині країни - окремий великий проект, де головне питання стоїть у наявності фінансування. Якщо міністерству вдасться отримати довге фінансування, проект буде реалізовано.

"Питання, чи будувати євроколію паралельно як дублюючу, дуже спірне. По-хорошому, вона має будуватися на естакадах, оскільки там трішки інші швидкості, і ви розумієте рівень небезпеки для пішоходів. Якщо, умовно кажучи, електричка ще може зупинитися, побачивши людину на коліях, то у випадку з високошвидкісними поїздами цього не станеться. Жодна автоматика, жодна людина цього просто не встигне зробити. Тому наражати на небезпеку чиї-небудь життя ми не хочемо", - наголосив міністр.

За словами Криклія, інтеграція в європейські залізничні мережі дасть можливість Україні мати не лише "Потяг чотирьох столиць", а й подорожувати Європою куди завгодно - хоч до Португалії.

Криклій також окреслив часовий горизонт інтеграції України в залізничні євромережі - до 2025 року.

За його словами, першими в Україні будуть реалізовані євромаршрути на двох найбільш трафікових "трикутниках" маршрутів, зокрема в напрямках Харкова, Львова й Одеси.


Повний текст інтерв'ю з міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм буде розміщено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна"

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА