10:56 23.12.2020

Транзит вантажів Україною в 2021 р. відновиться до рівня 2019 р. - Криклій

1 хв читати
Транзит вантажів Україною в 2021 р. відновиться до рівня 2019 р. - Криклій

Міністерство інфраструктури України очікує, що в 2021 році обсяги транзиту вантажів територією України відновляться до рівня 2019 року.

"Ми очікуємо відновлення, зростання транзиту. До рівня 2019 року ми точно маємо відновитися. Але щоб він зростав, нам необхідно, щоб економіки країн, які відправляють між собою товар, теж розвивалися", - заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Міністр також зазначив, що пандемія дуже змінила комунікації між країнами.

"Напевно, найбільший позитив від коронавірусу, якщо можна так висловитися, - ми перейшли на динамічніші комунікації, зокрема з питань створення цифрових транспортних коридорів. Якщо рік тому питання про цифрові коридори, про єдині правила перевезень і єдиний документ розглядалося як перспектива, якої потрібно прагнути, то зараз цифровізація - необхідність", - наголосив він.

За словами Криклія, лише так країни, що беруть участь у транзитному сполученні Схід-Європа, зможуть вибудовувати альтернативні транспортні коридори, які розвиватимуться за рахунок цифрового інструменту, обміну інформацією і за рахунок взаємодії всіх операторів, які беруть участь у цих інтермодальних перевезеннях, щоб у результаті стати конкурентними Росії.


Повний текст інтерв'ю з міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм буде розміщено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна"

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА