14:50 23.12.2020

Кабмін затвердив фінплан "Нафтогазу" на 2020 рік із чистим прибутком 11,5 млрд грн

2 хв читати
Кабмін затвердив фінплан "Нафтогазу" на 2020 рік із чистим прибутком 11,5 млрд грн

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив фінансовий план НАК "Нафтогаз України" на 2020 рік із чистим прибутком 11,489 млрд грн і чистим доходом 112,023 млрд грн.

Водночас міністр фінансів Сергій Марченко утримався від підтримки документа через наявні у Мінфіну зауваження.

За його словами, передбачений у документі чистий прибуток 11,5 млрд грн не узгоджується з отриманим "Нафтогазом України" чистим збитком за дев'ять місяців 2020 року в розмірі 18,7 млрд грн (консолідований збиток за дев'ять місяців становив 17 млрд грн - ІФ).

Марченко також повідомив про необхідність перегляду прибуткової і видаткової частин фінансового плану з урахуванням виявлених Державною аудиторською службою порушень у роботі компанії. Він також зазначив, що компанія не виконує показників із видобутку газу, затверджених раніше урядовою програмою.

Водночас урядовий комітет перед засіданням Кабміну погодив документ, відхиливши зауваження Мінфіну, й уряд затвердив проект фінплану.

Як повідомлялося, чистий консолідований збиток групи "Нафтогаз" за січень-вересень 2020 року становив 17,034 млрд грн порівняно з чистим прибутком 21,31 млрд грн за аналогічний період минулого року.

Крім того, "Нафтогаз" у грудні отримав компенсацію від держави за ПСО на суму 32,2 млрд грн, відповідно до закону про взаємні розрахунки з "Укрнафтою", що загалом за підсумками року може вивести групу на прибуток.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА