16:33 23.12.2020

Шмигаль доручив Вітренку підготувати у 10-денний термін план розрахунків із ВДЕ

1 хв читати
Шмигаль доручив Вітренку підготувати у 10-денний термін план розрахунків із ВДЕ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу доручив т. в. о. міністра енергетики Юрію Вітренку розробити у 10-денний термін пропозиції з погашення боргів та нормалізації розрахунків із відновлюваними джерелами енергії.

"Я попрошу тимчасового виконувача обов'язків міністра енергетики підготувати протягом 10-денного терміну відповідне програмне бачення та представити його на розгляд Кабінету Міністрів та народного депутата України (Олексія Гончаренка - ІФ)", - сказав Денис Шмигаль.

Таке розпорядження прем'єр-міністр віддав у відповідь на звернення до уряду народного депутата Олексія Гончаренка з проханням викласти плани Кабміну та плани нового т. в. о. міністра енергетики щодо погашення до кінця 2020 року 40% заборгованості ДП "Гарантований покупець" ("ГарПок") перед ВДЕ, а також пошуку механізмів залучення коштів для розрахунків із альтернативними джерелами у 2021 році з держбюджету в розмірі 20% вартості річного вироблення "зеленої" електроенергії.

За даними ДП "ГарПок", на 16 грудня держпідприємство оплатило виробникам електроенергії з альтернативних джерел 21,6 млрд грн, або 45,5% купленої електроенергії загальною вартістю 47,4 млрд грн. Отже, заборгованість "ГарПоку" перед ВДЕ становить 25,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА