16:44 23.12.2020

ДАБІ буде повністю ліквідована на початку 2021 року - міністр

2 хв читати
ДАБІ буде повністю ліквідована на початку 2021 року - міністр

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов на онлайн-засіданні уряду в середу представив оновлену концепцію проекту реформи містобудування, яка передбачає ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) на початку наступного року.

За його словами, підготовлено проект постанови, що передбачає створення нового органу - Державної інспекції архітектури та містобудування. Мінрегіон також представить для громадського обговорення проект постанови в частині регулювання ліцензування у сфері будівництва, контролю та нагляду, дозвільної документації, прийняття в експлуатацію.

"Постановою, яке пройде громадське обговорення, ДАБІ буде повністю позбавлена реєстраційно-дозвільних (повноважень - ІФ), що означає повну ліквідацію ДАБІ на початку наступного року", - наголосив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Крім того, Кабінет Міністрів 16 грудня затвердив відновлення дії постанови №553 від 23 травня 2011 року, що передбачає повернення функцій контролю за об'єктами класу наслідків СС1 і СС2 органам місцевого самоврядування в 101 населеному пункті на час перехідного періоду, до ухвалення відповідного закону.

"Всі учасники обговорень дійшли висновку, що реформа має тривати виключно в чинному законодавчому полі, і до ухвалення нового законопроекту, який буде розроблений спільно з усіма зацікавленими сторонами, потрібно все-таки позбутися від тих двох або трьох структур, наявних на сьогодні, і врегулювати питання як це прописано в чинному законодавстві", - прокоментувала нову концепцію під час онлайн-засідання народний депутат Олена Шуляк.

Раніше, у рамках розпочатої в березні-2020 реформи архбудконтролю, були створені Державна інспекція містобудування та Державна сервісна служба містобудування, проте в жовтні уряд відсторонив керівників цих відомств.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА