17:16 23.12.2020

НБУ скасував комісію за операції в СЕП із виплати матеріальної держдопомоги потерпілим через карантин

1 хв читати
НБУ скасував комісію за операції в СЕП із виплати матеріальної держдопомоги потерпілим через карантин

Національний банк України з 22 грудня скасував комісію за операції в системі електронних платежів (СЕП) із виплати матеріальної державної допомоги населенню та бізнесу у зв'язку з посиленим карантином, повідомила прес-служба банку в середу.

Відповідні зміни внесені постановою правління НБУ від 22 грудня 2020 року №165 "Про внесення змін до тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Нацбанком в системі електронних платежів та у сфері розрахунково-касового обслуговування".

Зазначається, що також безкоштовними будуть і операції з повернення банками незарахованих сум коштів матеріальної допомоги за низкою причин.

НБУ нагадав, що за ініціативою президента Кабмін 9 грудня ухвалив постанову №1233, якою затвердив порядок звернення та надання матеріальної допомоги громадянам, які можуть втратити доходи через посилення карантину в січні 2021 року.

Виплата такої одноразової матеріальної допомоги здійснюватиметься з рахунку Пенсійного фонду України, відкритого в Ощадбанку, який перераховуватиме кошти на банківські рахунки громадян, які вони зазначили в заяві на отримання допомоги від держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА