17:39 24.12.2020

Глава Міненерго вважає недосконалим українське антимонопольне законодавство

2 хв читати
Глава Міненерго вважає недосконалим українське антимонопольне законодавство

Т.в.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко вважає, що антимонопольне законодавство країни не відповідає сучасним європейським тенденціям і це впливає на ухвалення рішень антимонопольним відомством.

"Ми стикалися з конкретною проблемою, коли українське законодавство про захист конкуренції відставало від сучасних європейських тенденцій. Наприклад, як вони (АМКУ - ІФ) визначали ринок і визначали домінантне становище - не відповідає європейським стандартам. Можливо, в цьому проблема. Я працюватиму зі своїми колегами з АМКУ, щоб монополії було визнано монополіями", - сказав він в ефірі "Радіо НВ" у четвер, коментуючи домінантне становище низки компаній Ріната Ахметова на ринку.

Вітренко також переконаний, що олігархи не повинні мати впливу на роботу державних компаній, зокрема Ігор Коломойський на ПАТ "Центренерго", в якому державі належить 78,3% акцій.

"Це не нормально, коли який-небудь олігарх має вплив на державні компанії", - наголосив він.

Вітренко резюмував, що найкращий спосіб позбутися від впливу олігархів - це інтеграція українських ринків у європейські.

"Тоді ми стаємо частиною великого та ліквідного ринку, де правила визначають європейські інституції, на які не впливають наші олігархи. Це чи не єдиний сильнодіючий рецепт, як позбутися від високорівневої корупції та впливу олігархів", - пояснив він.

Як повідомлялося, 22 грудня Кабінет Міністрів України призначив колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка виконувачем обов'язків міністра енергетики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА